POPOVIĆ: Juniori mogu do medalje u Bakuu

Sve je spremno za odlazak i dobre rezultate crnogorskih takmičara na istorijske Evropske igre u Baku, koje su na programu od 12. do 28. juna. Crnu Goru će predstavljati 55 sportista u 9 sportova, a među njima biće juniorska vaterpolo reprezentacija.

’’Nastupićemo sa dosta respektabilnim sastavom. Imaćemo dosta toga da ponudimo Evropi, i nadam se da ćemo iz Bakua doći sa nekom od medalja. Tamo nastupa juniorska vaterpolo reprezentacija, i ona je glavni favorit da donese medalju Crnoj Gori. Podsjećam, taj tim je prije dvije godine bio prvak Evrope. Ja sam imao prilike da dva, tri puta boravim u Bakuu, da pogledam ta borilišta, koja su bila u završnoj fazi izgradnje. Znam da će to biti sjajna borilišta, znam da je smještaj perfektan. Oni su sjajni domaćini. Vjerujem da ćemo imati dobar kontakt sa našom dijasporom u Azerbejdžanu. Bićemo u prilici i da se družimo sa našom državnom delegacijom, nadam se da će tamo biti na najvišem nivou. Sve to skupa daće jedan lijepi ugođaj, i vjerujem da ćemo napraviti lijepu atmosferu na jednom zaista velikom takmičenju'', kazao je Simonović.

Andrija Popović, šef crnogorske misije u Bakuu, vjeruje da ćemo na prvim Evropskim igrama doći do neke od medalja.

’’Ovo su istorijske Igre, jer samo naš kontinent ih nije imao. Ubijeđen sam da će ovaj događaj u Bakuu izgledati sjajno jer je Azerbejdžan preduzeo sve mjere kako bi Igre bile na visokom nivou. Kao što je poznato nastupićemo sa 55 sportista. Nastupićemo u jednom kolektivnom sportu, vaterpolu. Juniorska reprezentacija je poziv dobila zahvaljujući zlatu na Evropskom prvenstvu na Malti. Očekujemo da će se i ove godine vaterpolo reprezentacija umiješati u borbu za medalju. To je reprezentacija do 17 godina u kojoj imamo i dva A reprezentativca, Aleksu Ukropinu i Nikolasa Saveljića. Polažemo velike nade u vaterpolo reprezentaciju'', poručio je Popović.