Jadran HN odbranio titulu prvaka Crne Gore!

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog odbranili su titulu prvaka Crne Gore. Jadran je slavio i u drugom meču finalne serije, ovaj put u gostima protiv Budve 11:7. Podsjećamo prvi duel ekipa Vladimira Gojkovića riješila je u svoju korist 15:8. Jadran je peti put šampion Crne Gore, treći put u posljednje četiri godine.

Prvi gol na meču djelo je Draškovića na nešto više od dva minuta do kraja četvrtine, a na 2:0 za goste povisio je Latinović. Budvani su smanjili u drugoj četvrtini preko Đurđića sa igračem više, a onda su uslijedila dva uzastopna gola Jadrana (Sarić i Sekulić) za vođstvo od 4:1.

U trećoj četvrtini prvi gol pao je tek nakon pet minuta igre, Radunović je smanjio na 2:4, ali ponovo dva vezana pogotka Jadrana, ovaj put Latinović i Sarić, za vođstvo Novljana od 6:2. U samom finišu četvrtine Ćetković je pogodio za 3:6, a posljednjoj sekundi Popadić vraća na +4.

Sjajnim pogotkom Đurđić je otvorio posljednju dionicu, isti igrač smanjio je na 5:7, ali je Vidović na četiri minuta do kraja sa igračem više pogodio za 8:5. Vidović je ponovo iskoristio sutaciju sa igračem više, a na drugoj strani precizan je bio i Radanović. Za goste je do kraja dva puta pogodio Latinović, za domaćina Radanović, na kraju konačnih 11:7 za Jadran i titula za Novljane.

BUDVA – JADRAN HN 7:11 (0:2, 1:2, 2:3, 4:4)

Budva, bazen Dragan Trifunović, sudije: Abramović, Đurašković

Igrač više: Budva 10 (3), Jadran HN 8 (3)

Peterci: Budva 0 (0), Jadran HN 0 (0)

BUDVA: Kralj (8 odbrana), Manojlović, Đurđić 3, Petar Ćetković 1, Radanović 3, Vujašević, Radunović, Rašković, Tenžera, Murišić, Tomanović, Franeta, Mitrović, Zubac.

JADRAN HN: Kandić (13 odbrana), Ukropina, Popadić 1, Sekulić 1, Vidović 2, Moskov, Baničević, Sarić 2, Latinović 4, Spaić, Drašković 1, Pješivac, Gardašević, Popović.

KOMPLET ZAPISNIK SA MEČA MOŽETE SKINUTI KLIKOM NA OVDJE