ZA 3. MJESTO: Primorac poveo 1:0 u seriji

Vaterpolisti Primorca savladali su Kataro 10:7 u prvom meču finalne borbe za treće mjesto. Drugi duel na programu je 9. Maja, domaćin je Kataro. Eventualna treća igraće se 13. maja.

Domaćin je golovima Krivokapića, Bulatovića, te dva Saveljića došao do vođstva od 4:0, a prvi gol na meču gosti su postigli nakon tri minuta igre u drugoj dionici preko Milaša. Kataro je prišao na 4:3 (Đurović i Vušković), ali je Primorac preko Celatisa i Krivokapića na odmor otišao sa 6:3.

U trećoj četvrtini Đurović je smanjio, ali je Kriještorac vratio na +3. Ipak, gosti su golovima Vuškovića i Milaša prišli na 7:6, što je i bio rezultat pred posljednjih osam minuta. Na nešto manje od četiri minuta do kraja meča poravnao je Vušković, ali su Saveljić i Krivokapić doveli Primorac do 9:7. Tačku na meč stavio je Bulatović za konačnih 10:7.

Podsjećamo finalna serija za prvaka države počinje 9. maja duelom Jadran HN – Budva.

Primorac – Kataro 10:7 (3:0, 3:3, 1:3, 3:1)

Kotor, bazen Nikša Bućin, Gledalaca: 100, sudije: A. Đurašković, B. Đurašković

Igrač više: Primorac 14 (6), Kataro 6 (3), Peterci: Primorac 1 (1), Kataro 0 (0)

Primorac: U. Brguljan (15 odbrana), Celatis 1, Bulatović 2, Kriještorac 1, M. Brguljan, Latković, Todorović, Radonjić, Matković, Krivokapić 3, Vukasović, Grgurević, Saveljić 3, Mikijelj.

Kataro: Mandić (3 odbrane), Vušković 3, M. Vukotić, Krivokapić, Hajdarević, Bjelobrković, Popović, Šabanović, Milaš 2, Đurović 2, Dončić, Obradović, Mičanović, S. Vukotić.

KOMPLET STATISTIKU SA MEČA MOŽETE POGLEDATI NA SAJTU SAVEZA.

PRATITE NAS NA FACEBOOK STRANICI ''Vaterpolo i plivački savez Crne Gore - WPOLO Montenegro''