Održan seminar za vaterpolo trenere u Tivtu

Seminar vaterpolo trenera u organizaciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore počeo je u subotu 20. decembra u Hotelu Palma u Tivtu, a završen danas izlaganjem dr. Nenada Dikića na temu ''Pred takmičarski pregled vaterpolista – prikazom slučajeva''. Svečanost je juče otvorio direktor VPSCG Petar Porobić.

Seminaru je prisustvovala 35 trenera, kako crnogorskih vaterpolo klubova, tako i naši treneri u inostranstvu, kao i selektori Ranko Perović i Mirko Vičević.

Prvo predavanje održao je Msc. Igor Beretić na temu ''Metodika obuke plivačkih tehnika u školi vaterpola'', dok je nakon njega govorio dipl.ing. Zoran Kačić o golmanskim tehnikama.

U drugom dijelu programa govorila je dr. Marija Anđelković o sportskoj ishrani, o novom svjetskom anti-doping kodeksu predavanje je imao dr. Nenad Dikić, a prvi dan je zatvorio Msc. Igor Beretić na temu ''Metoda praćenja kontrole treniranosti igrača i ekipe i ekipe – testiranje fizičkih sposobnosti u vodi''.

Neđeljni program otvorio je dipl.ing. Zoran Kačić predavanjem o statističkoj analizi vaterpolo igre, nakon njega govorili su dr. Milivoje Dopsaj (Koncepti programiranja različitih tipova mikrociklusa u vaterpolu) i dr. Marija Anđelković (Suplementacija).

Pratite nas na facebook stranici ''Vaterpolo i plivački savez Crne Gore - WPOLO Montenegro''