''Ajkule'' na turniru u Dizeldorfu, Perović: Da se još uigramo

Bliži se start Evropskog prvenstva u Budimpešti, a crnogorski vaterpolisti polako tempiraju formu za takmičenje koje kreće od 14. jula. Nakon bronze u Dubaiju, nekoliko dana treninga u Herceg Novom, ’’ajkule’’ u četvrtak ujutro iz Dubrovnika putuju za Dizeldorf đe ih očekuje jak turnir sa domaćinom Njemačkom, i selekcijama Mađarske i Amerike.

’’Ovo će biti kao neka posebna provjera pred start Evropskog prvenstva u Budimpešti. Odlična prilika da uigramo još neke stvari, da ukoliko se pojave neke greške, da ih korigujemo. Kroz ove tri utakmice pokušaćemo da se još bolje uigramo, i spremimo za ono što nas čeka u Mađarskoj. To je poenat cijelog turnira. Ide 15 igrača, spisak je malo širi. Dakle, ide malo više igrača, nego što je planirano za Budimpeštu’’, kazao je selektor Ranko Perović.

’’Poslije turnira imamo dan pauze. U utorak nastavljamo sa pripremama. Do petka smo u Herceg Novom, a u sbotu putujemo na Evropsko prvenstvo. Što se tiče samog rada sa reprezentativcima, nemam zamjerki. Imali smo dosta problema sa povredama, tako da nijesmo baš sve odradili do kraja kako smo zamislili. Ali, mnogo je bolje, nego što je izgledalo prije dvadesetak dana’’, poručio je Perović.