Žrijeb za SP: Crna Gora u grupi sa Mađarskom

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti od 21. juna do 3. jula igraće u grupi A sa Mađarskom, Brazilom i Gruzijom, odlučeno je žrijebom.

Crna Gora će svoje mečeve igrati u Budimpešti, ostali gradovi domaćini vaterpolo mečeva su Debrecin, Seged i Šopron.

U prvom kolu 21. juna igraćemo sa domaćinom Mađarskom, u drugom kolu dva dana kasnije rival je Gruzija, dok ćemo za kraj grupne faze 25. aprila igrati sa Brazilom.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala. Naša grupa se u eliminacionoj fazi ukršta sa grupom B.

„Mislim da su sve grupe ujednačene. Možemo biti zadovoljni jer od starta igramo u Budimpešti, na bazenu na kojem će se igrti mečevi nokaut faze. Mađari su naravno favoriti grupe, ali i cijelog takmičenja. Sa Gruzijom se dobro znamo, i favoriti smo u tom duelu, dok nam je Brazil nepoznanica jer nijesu učestvovali na par posljednjih takmičenja. Ukrštamo se sa najtežom grupom, i to je ono čime nijesmo zadovoljni. Ponavljam, Mađari su favoriti, i naš cilj je da osovjimo drugo mjesto u grupi i donekle lakšeg rivala u osmini finala.“, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Grupa A: Mađarska, Brazil, Crna Gora, Gruzija.

Grupa B: Japan, Grčka, Njemačka, Hrvatska.

Grupa C: Italija, Kanada, J. Afrika, Španija.

Grupa D: Kazahstan, SAD, Australija, Srbija.