Lijepe vijesti iz Kankuna! SP za juniore 2016. u Budvi!

Crna Gora, tačnije crnogorska metropola turizma Budva biće domaćin Svjetskog prvenstva za juniore 2016. godine! Organizaciju ovako velikog takmičenja Crna Gora je dobila na FINA Birou koji je održan nakon FINA konferencije u meksičkom Kankunu, a kojem je prisustvovao Direktor Saveza Petar Porobić.

''Odlična stvar za Crnu Goru! Postoji i mogućnost da šampionat organizujemo u dva grada. To bi bila izvanredna ideja. To do sada nije bila praksa, ali postoji raspoloženje kod čelnih ljudi za to. Normalno, time bi se unaprijedio vaterpolo, jer će učestvovati 20 ekipa. Organizacija ovako velikog takmičenja bi nam otvorila fantastične mogućnosti, jer bi kroz to Svjetsko prvenstvo dobili impuls sa izgradnju bazena i u drugim sredinama. Ovo nam takođe pruža mogućnost da u narednom periodu razgovaramo o još većim organizacijama. Ovim SP ćemo još više uraditi na popularizaciji vaterpola. Pored naše kandidature, bilo je još nekoliko ozbiljnih kandidata za organizovanje ovog takmičenja, ali je naša bila najinteresantnija. Sada je pred nama veliki posao, a rukovodstvo Saveza je uložilo velike napore da se dobije organizacija velikog takmičenja'', kazao je Porobić koji je prisustvovao FINA konferenciji i FINA Birou u Kankunu.

No, Porobić je kazao da to nije jedino priznanje za Crnu Goru.

''Takođe, još jedno priznanje za nas je i to što smo krajem septembra dobili organizaciju FINA škole za sudije. Sve sudije za svjetska takmičenja imaju licencu koja se obnavlja svake dvije godine. Nama je data mogućnost da ove godine mi to organizujemo, to se uglavnom radi u dva-tri grada. To je prilika da sve naše sudije obnove licencu. Velika čast da budemo domaćini jednog tako velikog skupa'', poručio je direktor Saveza Petar Porobić.