TJVL: Jadran ubjedljiv, Budva bolja od Primorca

Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana pobijedili su u Šibeniku istoimeni hrvatski tim 14:9 (6:2, 2:3, 3:2 i 3:2), u utakmici 15. kola Triglav Jadranske lige.

 

To je 11. trijumf našeg predstavnika, a tim trijumfom Novljani su ostali u trci za plasman na finalni turnir regionalnog takmičenja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Stefan Pješivac i Jovan Sarić sa po četiri gola, Vlado Popadić je postigao dva, a po jedan Luka Sekulić, Nikola Giga, kapiten Željko Kovačić i Stefan Vidović. U hrvatskom timu najbolji je bio Andrija Bašić sa četiri pogotka.

Crnogorski derbi u okviru 15. kola između vaterpolista Budve i Primorca pripao je domaćinu 13:12 (1:3, 2:1, 6:3 i 4:5). To je osmi trijumf budvanskog tima, dok je Primorac doživio deveti poraz u regionalnom takmičenju. Dvostruki strijelci za Budvu bili su Marko Konatar, Nikola Marković, Metju De Trejn i Marko Vukmirović, dok su po jednom golmane Primorca Uglješu Brguljana i Aleksandra Kralja savladali Bogdan Đurđić, Miljan Popović, Marko Ivančević, Petar Ćetković i Džožua Semjuels

Najefikasniji u kotorskom timu bio je Damjan Danilović sa tri gola, po dva su postigli Branko Lučić, Đorđe Tešanović i Kontantin Kutaba, a po jedan Nikola Murišić, Matija Brguljan i Nikola Nikolov.