Crna Gora sigurna na startu Svjetskog prvenstva

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je selekciju Južne Afrike 16:4 u grupi D na startu Svjetskog prvenstva u Češkoj. 

U20 selekcija koju predvodi Miodrag Mirović opravdala je ulogu favorita, a nakon dva dana pauze (31. avgusta od 9 sati) igraće sa aktuelnim prvacima svijeta, reprezentacijom Grčke. U posljednjem kolu grupe "ajkule" će igrati sa Kazahstanom. Pobjednik grupe direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe u osminu finala.

U pobjedi nad J. Afrikom istakao se Drašković sa četiri gola, po dva su postigli Perković, Vasilije Radović, Vujović, Milić i Stanojević, a po jedan Vučurović i Korać. Alen Isljamović imao je devet odbrana, a Vasilije Marinković dvije. 

Sastav Crne Gore: Alen Isljamović, Vasilije Marinković, Vasilije Radović, Andrija Korać, Marko Milić, Danilo Radović, Marko Mršić, Vuk Drašković, Uros Vučurović, Đorđije Stanojević, Miroslav Perković, Jovan Vujović, Petar Vujošević.

U grupi A su Italija, Hrvatska, Rusija, Uzbekistan i Argentina. U grupi B su Španija, Srbija, SAD, Slovačka i Češka, a u grupi C su Mađarska, Njemačka, Brazil i Egipat. 

Pored trenera Mirovića, u stručnom štabu su još pomoćni treneri Uglješa Brguljan i Miodrag Matković, doktor Vladimir Dedović i tehnička podrška Vasko Vučković.

Osmina finala 2. septembar:
12:00h 2A – 3D
13:30h 2B – 3C
15:00h 3A – 2D
16:30h 3B – 2C

Četvrtfinala 3. septembar:
15:30h 1A – 2B/3C
17:00h 1B – 2A/3D
18:30h 1C – 3A/2D
20:00h 1D – 3B/2C

photo by: www.total-waterpolo.com