Juniori savladali Hrvatsku i osvojili turnir u Puli

U20 vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je u finalu Hrvatsku 11:9 i osvojila mađunarodni turnir u Puli. 

Juniori su u grupi bili bolji od Srbije 18:11 i Njemačke 11:4, dok su u meču bez rezultatskog značaja izgubili od Hrvatske 14:12. Hrvatska je u grupi poražena od Srbije 13:6, dok je bila bolja od Njemačke 14:9. Izabranicima trenera Miodraga Mirovića ovo je generalna proba pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Češkoj od 28. avgusta do 5. septembra.

U pobjedi nad Hrvatskom istakao se Danilo Radović sa tri gola, dva je postigao Vučurović, a po jedan Mršić, Drašković, Vujičić, Marković, Vujošević i Stanojević. Za MVP takmičenja proglašen je naš Marko Mršić.

Za Crnu Goru na ovom turniru igraju: Alen Isljamović, Vasilije Marinković, Ilija Radović, Andrija Korać, Damjan Vujičić, Petar Vujošević, Jovan Vujović, Vuk Drašković, Danilo Radović, Marko Milić, Matija Sladović, Dragan Marković, Uroš Vučurović, Đorđe Stanojević, Marko Mršić i Vasilije Radović (zbog zdravstvenih problema neće igrati utakmice). Pored trenera Mirovića, tu su još pomoćni trener Uglješa Brguljan i fizioterapeut Ivan Borović.

Mlade ajkule pripreme nastavljaju u Nikšiću od 4 do 21. avgusta, nakon toga će sparingovati sa Srbijom u Kragujevcu, dok je put za Češku planiran za 26. avgust.