Poraz juniora, sjutra sa Hrvatskom za prvo mjesto na turniru

U20 vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od Hrvatske 14:12 u posljednjem meču grupne faze na međunarodnom turniru u Puli. Juniori su bili bolji od Srbije 18:11 i Njemačke 11:4, dok je Hrvatska poražena od Srbije 13:6 i bila bolja od Njemačke 14:9. Upravo će Crna Gora i Hrvatska igrati sjutra za prvo mejsto na turniru od 11:45.

Izabranicima trenera Miodraga Mirovića ovo je generalna proba pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Češkoj od 28. avgusta do 5. septembra.

U porazu od Hrvatske, najefikasniji u našoj selekciji bio je Mršić sa pet golova, Drašković je postigao dva, a po jedan Vučurović, Milić, Danilo Radović, Vujović i Sladović.

Za Crnu Goru na ovom turniru igraju: Alen Isljamović, Vasilije Marinković, Ilija Radović, Andrija Korać, Damjan Vujičić, Petar Vujošević, Jovan Vujović, Vuk Drašković, Danilo Radović, Marko Milić, Matija Sladović, Dragan Marković, Uroš Vučurović, Đorđe Stanojević, Marko Mršić i Vasilije Radović (zbog zdravstvenih problema neće igrati utakmice). Pored trenera Mirovića, tu su još pomoćni trener Uglješa Brguljan i fizioterapeut Ivan Borović.