Juniori ubjedljivi protiv Srbije u Puli

U20 vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je u prvom kolu međunarodnog turnira u Puli selekciju Srbije 18:11. Izabranicima trenera Miodraga Mirovića ovo je generalna proba pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Češkoj od 28. avgusta do 5. septembra. 

Ovoj selekciji priključili su se Marko Mršić i Vasilije Radović koji su bili sa seniorima na pripremama u Kašivazakiju, stim što Radović nije igrao zbog zdravstvenih problema. Pored naše selekcije i Srbije, na turniru učestvuju još Hrvatska i Njemačka, dok je italija otkazala učešće zbog pozitivnih slučajeva na korona virus. 

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Vuk Drašković sa pet golova, Mršić je postigao četiri, tri Vujović, Milić dva, a po jedan Vučurović, Danilo Radović, Stanojević i Korać. 

Za Crnu Goru na ovom turniru igraju: Alen Isljamović, Vasilije Marinković, Ilija Radović, Andrija Korać, Damjan Vujičić, Petar Vujošević, Jovan Vujović, Vuk Drašković, Danilo Radović, Marko Milić, Matija Sladović, Dragan Marković, Uroš Vučurović, Đorđe Stanojević, Marko Mršić i Vasilije Radović.

Pored trenera Mirovića, tu su još pomoćni trener Uglješa Brguljan i fizioterapeut Ivan Borović. 

Mlade ajkule će sjutra od 10 sati igrati sa Njemačkom, a od 18:45 sa Hrvatskom. U nedjelju su utakmice za plasman.