Krajem septembra kreće nova regionalna liga

U Beogradu je danas održan sastanak Vaterpolo saveza Srbije, Hrvatske i Crne Gore, na kojem je postignut dogovor da krajem septembra krene nova regionalna liga sa klubovima koji nastupaju u JVL proširena za srpske najkvalitetnije klubove. Crnu Goru su na sastanku predstavljali potpredsjednik Saveza Aleksandar Tičić, predsjednik Skupštine Đuro Marić i direktor Saveza Petar Porobić.

Predstavnici tri saveza, uvažavajući sve specifičnosti svojin nacionalnih liga, su donijeli sljedeće zaključke:

1. Dogovor je da se krajem septembra 2014. definitivno igra nova regionalna liga sa klubovima koji nastupaju u JVL proširena za srpske najkvalitetnije klubove.
2. Broj klubova za prvu sezonu će se definisati u odnosu na ukupan broj zainteresovanih klubova koji žele da učestvuju (min 12, max 16 klubova).
3. Za sljedeću sezonu 2015-16 se već sada određuje da će tu ligu igrati 10 najbolje plasiranih klubova iz prve sezone + 2 kluba koja će se dobiti kroz kvalifikacije (liga 12).
4. Obrazovaće se Upravni odbor Lige po principu 3 člana iz Hr, 3 iz Srb, 2 iz CG, kao i predstavnici mogućeg sponzora.
5. Osnovaće se novo preduzeće i to sa ravnopravnim udjelima sva tri saveza.
6. Posebna pažnja će se posvetiti marketingu i odnosima s javnošću u kom smislu svaki od saveza mora angažovati profesionalnu PR i marketing agenciju.
7. Svi tehnički detalji biće razrađeni kroz radnu grupu obrazovanu od predstavnika sva tri saveza.
8. Svake će se godine organizovati turniri Final 8 najboljih klubova učesnika te nove lige u mlađim selekcijama (U-14 i U-16).

Sastanku su još prisustvovali Nemanja Marin ispred Vaterpolo Saveza Srbije, zatim Viktor Jelenić (VK Crvena Zvezda), Marko Bogdanović (VK Radnički), Kolja Lazor (VK Vojvodina) i Perica Bukić ispred Hrvatskog vaterpolo Saveza.