Crna Gora dobila rivale na Olimpijskim igrama u Tokiju

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Olimpijskim igrama u Tokiju igraće u B grupi sa Australijom, Hrvatskom, Srbijom, Španijom i Kazahstanom, odlučeno je žrijebom u Roterdamu.

Rivali u grupi A biće Južna Afrika, Sjedinjene Američke Države, Mađarska, Grčka, Japan i Italija.

Po četiri najbolje selekcije iz grupe izboriće četvrtfinale. Crna Gora četvrti put igraće na Olimpijskim igrama, a prethodna tri nastupa završila je kao četvrtoplasirana.

"Veoma teška grupa. Znalo se da će jedna grupa biti veoma teška. Olimpijske igre su izuzetne, a postojala je mogućnost i da četvrta ekipa iz kvalifikacija ode u Tokio umjesto Južne Afrike. Ako bi se to dogodilo, pa da Rusija ode na OI - mislim da bi ovo bio najjači olimpijskir turnir, kada bi se gledao ukupan broj jakih reprezentacija. Biće izjednačeno, a meni je posebno drago da smo na nivou gdje možemo da igramo sa svima. To nije bilo realno prije dvije godine. Vjerujem da imamo čemu da se nadamo, ali treba ostati na zemlji i napraviti dobar plan priprema", kazao je selektor Vladimir Gojković i dodao...

"Nemamo vrhunske uslove, prije svega u infrastrukturi. Znamo probleme koje imaju igrači Primorca, kojih bi možda sada bilo i više u reprezentaciji da nisu morali tri godine da treniraju u Budvi. Taj bazen jednostavno mora da se završi i može za mjesec ako ima volje. Čeka se i zatvoreni bazen u Herceg Novom, veliki bazen u Podgorici bi brzo trebalo da se pokrije... Na krilima ovih rezultata treba da nastavimo da radimo. Mora da se planira za narednih desetak godina, ima osnova za to. Ne bih volio da ovo prođe kao priča poslije uspjeha, niti bih volio da ispadne da se žalimo, jer smo mi i ovako uradili sve planirano, dali sve... Ali, mislim da je dobar momenat da se stanje u kompletnom sportu podigne na neki veći nivo", zaključio je Gojković.