Crna Gora u polufinalu, još korak do Tokija

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće u polufinalu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Crnogorski vaterpolisti savladali su danas u Roterdamu, u četvrtfinalnom meču, selekciju Holandije 13:7 (4:0, 3:3, 3:4 i 3:0).

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića do polufinala došli su sa maksimalnim učinkom, a savladali su u grupi Kanadu 21:7, Brazil 15:5, Grčku 8:4 i Gruziju 11:9.

Crna Gora će u polufinalu igrati sa boljim iz Hrvatskom koja je bila bolja od Gruzije 15:6.

“Nije bilo lako, prije svega psihološki, pripremiti ovu utakmicu. Položili smo ispit i mislim da ćemo sada biti rasterećeniji, iako tek slijede najvažniji mečevi. Igaćemo sa ravnopravnim, malo slabijim ili malo boljim od sebe i to su dueli u kojima može sve da se dogodi. Uradićemo sve da izborimo plasman na Olimpijske igre, a mislim da su momci igrama i odnosom to zaslužili. Takvi su i komentari ovdje u Roterdamu”, rekao je pomoćni trener Miloš Šćepanović.

Crnogorski vaterpolisti mislima se okreću polufinalu predolimpijskog turnira u Roterdamu, nakon što su danas “arhivirali” i Holandiju.

“Očekivali smo da bude teško protiv Holandije. Motivisana je, domaćin je, nadala se da može do OI. Presudio je naš kvalitet i vjerovatno i to što su oni imali pet teških utakmica u grupi. Okrećemo se polufinalu, očekuje se protiv Hrvatske, s kojom se veoma dobro poznajemo. Presudiće detalji i fizička sprema, a tu smo mnogo dobri u ovom trenutku”, rekao je Marko Petković.

Put u Tokio izboriće tri najbolje ekipe iz Roterdama, što znači da “ajkule” imaju dvije meč lopte.

“Četvrtfinale uvijek nosi neku težinu, donosi nervozu. Ali, mislim da smo iznijeli meč kako treba, slavili smo ubjedljivo i sada možemo da mislimo o polufinalu. Na korak smo od Tokija i svi ćemo dati sve što imamo da to ostvarimo”, istakao je Vladan Spaić.

Plasman na Olimpijske igre u Tokiju izboriće najbolje tri selekcija sa turnira u Roterdamu. U polufinale se plasirala Grčka pobjedom nad Francuskom nakon peteraca, dok će se u posljednjem četvrtfinalu sastati Rusija i Kanada.

CRNA GORA - HOLANDIJA 13:7 (4:0, 3:3, 3:4, 3:0)

Sudije: Dervje (Francuska), Vojvodin (Rusija). Igrač više: Crna Gora 10 (7), Holandija 6 (3). Peterci: Crna Gora 1 (1), Holandija 1 (1).

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 2, Perković, Petković 1, Čučković, Popadić 1, Vidović 2, Ukropina 2, Ivović 3, Spaić 1, Matković, Radović 1, Kandić.

HOLANDIJA: Vagenar, Fenhaus 1, Vinkelhorst 1, Volfsvinkel, Van Ijperen 1, Lindhaut 1, Gbadamasi, Nispeling, Miler, Jansen 3, Kopman, Lukas, De Kof.