Print this page

Crna Gora druga u Debrecinu, "ajkule" poražene od Grčke

  • jan 10, 2021

Vaterpolisti Crne Gore osvojili su drugo mjesto na turniru evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige. "Ajkule" su plasmanom u finale izborile završi turnir Svjetske lige, a večeras su poražene od Grčke 12:7.

Podsjećamo, naši momci su bili bolji od Hrvatske i Italije, a ovo takmičenje bila je odlična priprema za ono glavno, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u Roterdamu od 14. do 21. februara.

Najefikasniji u grčkoj selekciji bio je Joanis Fontulis sa tri gola. U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Aleksandar Ivović sa tri, dok su po gol postigli Marko Petković, Miroslav Perković, Aleksa Ukropina i Dušan Matković.

Upravo ćemo se sa Grcima u grupi boriti za prvo mjesto i lakše rivale na putu do jedno od tri mjesta koje vode na Olimpijske igre u Tokiju.

Za te kvalifikacije "ajkule" će se pripremati u Đenovi od 18. do 24. januara sa ekipom Pro Reka, od 27. do 29. januara Podgorica će biti domaćin međunarodnog turnira (Crna Gora, Srbija, SAD i Njemačka), dok će završne pripreme odraditi takođe u Podgorici od 1. do 11. februara kada je i planiran put za Roterdam.

CRNA GORA - GRČKA 7:12 (2:3, 1:4, 3:4, 1:1)

Sudije: Naumov (Rusija), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Crna Gora 7 (5), Grčka 8 (3). Peterci: Crna Gora 1 (1), Grčka 1 (1).

CRNA GORA: Lazović, Brguljan, Radović, Petković 1, Popadić, Perković 1, Vidović, Ukropina 1, Ivović 3, Spaić, Matković 1, Banićević, Kandić (14 odbrana).

GRČKA: Cerdevas (osam odbrana), Genidunijas, Skumpakis, Kapocis 1, Fudulis 3, Papanastasiju 2, Dervisis, Argiropojlos 2, Murikis 2, Kolomvos 2, Kiuvecis, Vlahopulos, Galanidis.

(Foto: Aleksandra Krupanič)

FaLang translation system by Faboba