Brguljan: Privilegija i čast biti najbolji sportista svoje države

Privilegija je i čast biti najbolji sportista svoje države, kazao je kapiten vaterpolo reprezentacije, Draško Brguljan.

On je u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) proglašen za najbolje sportistu Crne Gore u 2020. godini. Brguljan je u godini sa crnogorskom vaterpolo reprezentacijom osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

"Čast mi je što sam izabran za najboljeg sportistu svoje države. Svim sportistima poželio bih što više uspjeha i da ostvare svoje ciljeve. Rukometašicama da se kvalfikuju na Olimpijske igre i nadam se da ćemo mi biti druga nacionalna selekcija koja će igrati u Tokiju”, kazao je Brguljan.

Brguljan, se u ime saigrača, zahvalio na priznanju i organizaciji manifestacije u teškoj epidemiološkoj situaciji.

“Hvala na organizaciji u ovakvim uslovima, nadam se da će već naredne godine sve biti vraćemo na staro, kao što je nekada bilo. Hvala na priznanju, nadam se da ćemo ga opravdati”, kazao je Brguljan.

On je svim građanima Crne Gore poželio uspješnu 2021. godinu, da se što prije svega oslobode virusa i vrate normalnim životima.

Nagradu mu je danas u prostorijama COK-a, uručio predsjednik Dušan Simonović.

“Vaterpolisti su bili treći u Evropi, podmlađena ekipe je napravila sjajan rezultat što nam daje nadu i vjeru u njihov budući potencijal, a vjerujem da će ga pokazati. Donijelu su bronzanu medalju i na taj način zavrijedili priznanje, kao najbolji kolektiv u muškoj konkurenciji”, kazao je Simonović.

On je istakao da je za sportistu godine bilo nepodijeljeno mišljenje i da je ogromna većina Saveza, kompletan Upravni odbor dao podršku proslavljenom vaterpolisti Drašku Brguljanu.

“Sjajni Draško, koji na lijep način privodi kraju sportsku karijeru, u 36. godini, zavrijedio je priznanje. Pričali smo i ubjeđivali smo ga da nastavi još da igra i sigurno će nastaviti. Završio je sve što je trebalo u karijeri, siguran sam da ćemo ići na OI, a nakon toga volio bih da igra i da uživa u onome što radi najljepše na svijetu”, kazao je Simonović.

Podsjećamo, najbolji mladi sportisti su zlatni sa Evropskog bokserskog prvenstva za mlade u Budvi, Petar Liješević i Bojana Gojković, koja je treći put dobila to priznanje. Najbolje nacionalne selekcije su vaterpolo i ženska rukometna reprezentacija.