Primorac od sjutra na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona

Vaterpolisti Primorca sjutrašnjim duelom sa splitskim Jadranom od 17 sati otvaraju kvalifikacije za Ligu šampiona. Kotorani su rano jutros otputovali na Sirakuzu, a u toj grupi su još domaća Ortiđa, španska Barselona i rumunska Steaua.

Nakon obaveznog testiranja na koronavirus, pet igrača kluba je bilo pozitivno na COVID – 19, i oni nijesu otputovali sa ekipom.

“Očekujem kvalitetan turnir. Našoj ekipi će mnogo značiti utakmice na tom nivou. Odloženo je domaće prvenstvo, pa svi željno iščekujemo zvanične utakmice i priliku za dokazivanje. Neće biti lako. Pet igrača koji su bili u užoj konkurenciji za tim pozitivni su na Covid 19 tako da idemo u izmijenjenom sastavu u odnosu na prošle mečeve. Respektujemo protivnike ali ne smijemo razmišljati o sastavu i problemima već da u svakom meču damo maksimum i napredujemo”, kazao je kapiten Marko Gopčević.

Spisak igrača Primorca: Aelksandro Kralj, Alen Isljamović, Dušan Matković, Vuk Drašković, Mlađan Janović, Marko Gopčević, Gabrijel Sojo Da Silva, Đorđije Stanojević, David Kljajić, Miloš Sekulić, Damir Crepulja, Draško Šekarić i Danilo Adžić.

Pored trenera Sandra Sukna u stručnom štabu su još Vido Lompar, Miodrag Matković i Đorđe Klajn, dok sa ekipom putuju i sportski director VPK Primorac Antonio Petrović i crnogorski sudija Veselin Mišković.

U četvrtak rival je Barselona od 11 sati, u petak Kotorani će odmjeriti snage sa Steauom od 18 sati, za subotu je rezervisan duel sa Ortiđom od 16, dok su za neđelju zakazani mečevi za plasman. Pobjednici grupa igraće u finalu, a najbolja ekipa na turniru plasiraće se u Ligu šampiona. Ostali timovi nastupiće u Eurokupu.