IN Memoriam: Ivan Zuber

Po želji porodice, u ponedjeljak 29. juna, objavljujemo da je jedan od najstarijih članova PVK Jadran, istaknuti plivački radnik Ivan Ivica Zuber preminuo u petak 26. juna. Sahranjen je u krugu porodice, a komemorativna sjednica nije organizovana shodno mjerama NKT-a vezanim za pandemiju Covid 19.

"Naš dragi i poštovani Ivica, generacijama Jadranaša je bio učitelj, trener, savjetnik, prema nekima je gajio i roditeljska osjećanja, a ono što je sigurno da je bio strateg hercegnovskog i crnogorskog, a djelimično i jugoslovenskog plivanja. U Jadran je došao kao plivač 1949. godine i ostao sa njegovom poslednjom plivačkom aktivnošću, organizacijom “Montenegro KUP mimoza 2020”, do februara ove godine, što je punih 70 godina sa njegovim i našim Jadranom”, stoji u saopštenju PVK Jadran.

Od profesora Zubera oprostio se i Vaterpolo i plivački savez Crne Gore.

"Sa žaljenjem smo primili vijest o smrti profesora Ivana Zubera. Profesora smo doživljavali kao trofejnog i zaslužnog plivačkog trenera i instruktora, koji je svojim trudom i umijećem proslavio plivački sport u Herceg Novom, Crnoj Gori i inostranstvu", saopšteno je iz VPSCG.