Saopštenje sa sjednice UO VPSCG

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore na XVII sjednici UO održanoj danas u prostorijama Saveza u Podgorici, na osnovu izjašnjavanja svih klubova i Stručnog savjeta, a uvažavajući aktuelne okolnosti izazvane pandemijom virusa COVID 19, donijelo je odluku da se seniorsko prvenstvo Crne Gore u vaterpolu za takmičarsku sezonu 2019/20. ne nastavlja, te samim tim neće biti proglašen prvak Crne Gore.

Takođe, UO VPSCG je konstatovao da je shodno ostvarenom plasmanu klubova iz VPSCG u Reginalnoj vaterpolo ligi za takmičarsku sezonu 2019/20., najuspješniji plasirani klub Jadran Carine iz Herceg Novog.

Upravni odbor je prihvatio predlog Stručnog savjeta za vaterpolo da pravo prijave za međunarodno odnosno LEN klupska takmičenja za takmičarsku sezonu 2020/21. imaju klubovi iz VPSCG na osnovu ostvarenog plasmana ostvarenog u Regionalnoj ligi u sezoni 2019/20.

Turniri Prvenstava za šest mlađih kategorija će biti održani tokom jula, a turniri za Kup Crne Gore za mlađe kategorije će biti odigrani tokom avgusta.

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore finansijski će pomoći svim klubovima koji su registrovani pri VPSCG. Za pomoć u ublažavanju posljedica nastalih pandemijom koronavirusa, opredijeljeno je iznos od 50.000 eura koje će biti raspodijeljene shodno utvrđenim kriterijumima do 30. juna.

UO VPSCG je razmatrao i usvojio plan priprema svih nacionalnih selekcija koji će biti obavljeni tokom ovog ljeta.

Takođe, dogovoreno je da se planira održavanje međunarodnog plivačkog mitinga MNE OPEN tokom avgusta mjeseca.