Održana Svečana akademija povodom obilježavanja Dana reprezentacije

Na Svečanoj akademiji povodom održavanja Dana reprezentacije, koje je ustanovilo Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore, održanoj u hotelu Hilton u Podgorici, uručena su priznanja perspektivnim sportistima za 2019. godinu. Nagrađeno je 19 perspektivnih sportista, od toga 15 vaterpolista koji su na kadetskom Evropskom prvenstvu 2019. godine u Burgasu osvojili srebrnu medalju.

Nagrađeni su vaterpolisti Đorđe Čvorović, Mlađan Janović, Danilo Krivokapić, Aron Jovanović, Pavle Krivokapić, Marko Bošković, Miloš Vukšić, Neđo Baštrica, Pavle Kankaraš, Josip Rajhel, Vladan Vukićević, Lazar Vukičević, Andrija Bjelica, Balša Vučković i Novak Vukajlović, zatim džudistkinja Jovana Peković, kik bokser Miloš Mugoša, karatisti Bojan Bošković i Nemanja Mikulić.

Košarkaški reprezentativac, Nikola Vučević dobitnik je nagrade za izuzetan doprinos promociji Crne Gore u svijetu.

“Obilježavamo Dan reprezentacije, jednako sportski koliko i identitetski praznik ustanovljen prije godinu kroz novousvojeni Zakon o sportu. A u stvari – obilježavamo dan Crne Gore i njenih sportista i omladine", rekao je Janović.

Janović je naglasio da Dan crnogorske reprezentacije nije samo praznik sportista, već i omladine, učenika i studenata, dijaspore i svih dobronamjernih ljudi kojima je Crna Gora u srcu.

Svečanoj akademiji prisustvovali su najviši predstavnici državnih institucija i čelnici Crnogorskog olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta, nacionalnih sportskih saveza i sportisti. Promovisan je i desetominutni film posvećen rezultatima, najznačajnijim uspjesima i istorijskim trenuciuma crnogorskog sporta.