Crna Gora bolja od Rumunije u Hamburgu

Vaterpolisti Crne Gore savladali su Rumuniju u drugom kolu turnira u njemačkom Hamburgu 17:12. "Ajkule" su na startu bile bolje od Gruzije 15:10, dok će u posljednjem sjutra od 19 sati i 30 minuta igrati sa Njemačkom. 

Ubjedljivo smo otvorili meč, poveli 5:1, na poluvremenu je bilo 10:6. Rumuni su krajem treće prišli na 12:10, na pet minuta do kraja je bilo 14:12, ali smo sa tri vezana gola riješili pitanje pobjednika. 

Četiri gola postigao je Dragan Drašković, tri Dušan Matković, po dva Popadić i Ivović, a po jedan Perković, Pješivac, Spaić, Đurđić, Vidović, Radović.

''Veliko je zadovoljstvo trenirati i igrati sa seniorima, učiti od mnogo iskusnijih igrača, koji su velika klasa. Ove sparing utakmice će meni u narednom periodu mnogo značiti, mogu samo još više da napredujem", kazao je Miroslav Perković, a Stefan Vidović zadovoljan je rezultatom.

"Jako teška utakmica jer nas je stigao umor. Pored utakmica, treniramo naporno za Roterdam. Najbitnije je da smo upisali pobjedu, da smo pokazali borbenost koja nas je krasila na Evropskom prvenstvu i u meču sa Španijom, i to je neki put kojim treba da idemo."

Reprezentacije će trenirati u Hamburgu do 14. marta, nakon dana pauze preseliće se u Podgoricu gdje je u utorak 17. marta očekuje meč četvrtfinala evropskog dijela Svjetske lige sa Hrvatskom. Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre je u Roterdamu od 22. do 29. marta.