Gojković odabrao za duel sa Španijom

Foto: Aleksandra Krupanič

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće u utorak 11. februara u Ovijedu sa Španijom meč 3. kola grupe D Preliminarnog dijela Svjetske lige. "Ajkule" su na startu savladale u Nikšiću selekciju Ukrajine 23:3, dok je Španija bila bolja od istog rivala 20:8. 

Pobjednik ovog duela osvojiće prvo mjesto u grupi i u četvrtfinalu će igrati kao domaćin sa selekcijom Hrvatske, dok će poraženi u četvrtfinalu gostovati Srbiji. Podsjećamo, i u četvrtfinalu se igra samo jedan meč. 

Da izabranike Vladimira Gojkovića čeka jedan od najtežih zadataka dovoljno govori to što je Španija igrala finale EP u Barseloni 2018, zatim finale SP u Južnoj Koreji 2019. godine, kao i finale ovogodišnjeg EP u Budimpešti gdje je poražena od Mađarske. 

Za ovu utakmicu, Gojković će moći da računa na sljedeće igrače: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Aleksa Ukropina, Marko Petković, Dušan Matković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Dušan Banićević, Dragan Drašković, Stefan Pješivac i Petar Tešanović.

"Dosta brzo dolazi prva obaveza nakon Evropskog prvenstva. Meč koji ima rezultatski značaj, jer odlučujemo o prvom mjestu u grupi i rivalu u četvrtfinale. Četvrtfinalni meč će biti svakako težak, ali bi bilo lijepo da ga igramo pred našom publikom. Pretpostavljam kao i kod većine ekipa, i mi imamo problema sa igračima. Neki su pod manjim povredama, neki pod temperaturom. Imaćemo četiri promjene u odnosu na Budimpeštu", kazao je Gojković.

Utakmica u Ovijedu igra se od 19 sati. Utakmicu će suditi Jorgos Stavridis iz Grčke i Arkadij Voevodin iz Rusije.