Crna Gora pobjedom nad Francuskom osvojila turnir u Podgorici

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je međunarodni turnir u Podgorici koji je bio posljednja provjera pred odlazak na Evropsko prvenstvo od 14. do 26. januara u Budimpešti. "Ajkule" su u posljednjem kolu bile bolje od Francuske 17:7 (4:1, 4:2, 6:1, 3:3), i turnir su završile sa maksimalnim učinkom. Ranije su savladane Gruzija 16:10 i Njemačka 19:11. Spisak za šampionat Evrope selektor Vladimir Gojković saopštiće u četvrtak.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji, koja je igrala bez najiskusnijih Aleksandra Ivovića, Draška Brguljana, Dejana Lazovića i Nikole Murišića, bio je Đuro Radović sa četiri gola. Gol manje postigao je Dragan Drašković, dok su se po dva puta u listu strijelaca upisali Bogdan Đurđić, Stefan Pješivac i Marko Petković. Po gol su postigli Dušan Matković, Uroš Čučković, Stefan Vidović i Vladan Spaić.

"Iz meča u meč smo igrali bolje. Protiv Njemačke i Francuske je tempo bio blizu onoga što želimo, imali smo brzu tranziciju. Postoji i dosta nedostataka u odbrani, pogotovo u zatvaranju kontranapada, ali vidi se kod igrača volja i želja da se dokažu. S te strane mogu da budem zadovoljan, kao i time što smo rasli iz utakmice u utakmicu. Nisam vjerovao da dva meča zaredom možemo da tako dobro koristimo šanse. To nam nije neka karakteristika, promašili smo i tri peterca protiv Francuske. Najviše dobrih situacija smo stvorili iz brze tranzicije, a odbrana je bila bolja nego protiv Njemačke", poručio je Gojković.

Selektor Vladimir Gojković za ovaj turnir pozvao je 17 igrača. Na spisku su: Lazović Dejan, Slaven Kandić, Petar Tešanović, Dragan Drašković, Vladan Spaić, Đuro Radović, Uroš Čučković, Draško Brguljan, Bogdan Đurđić, Vlado Popadić, Aleksandar Ivović, Marko Petković, Dušan Matković, Nikola Murišić, Stefan Pješivac, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović.

Pomoćnici su Miloš Šćepanović, Zoran Ivanovski, Miodrag Matković i Milan Ćirović, medicinski tim Vladimir Dedović, Dejan Mihajlović i Nebojša Žižić, tehnička podrška Vasko Vučković.

Raspored turnira:

3. januar: 17:30h Crna Gora - Gruzija 16:10 (ZAPISNIK OVDJE), 19:15h Njemačka - Francuska 11:14 (ZAPISNIK OVDJE)

4. januar: 17:30h Crna Gora - Njemačka 19:11 (ZAPISNIK OVDJE), 19:15h Francuska - Gruzija 12:9 (ZAPISNIK OVDJE)

5. januar: 09:30h Gruzija - Njemačka 10:7 (ZAPISNIK OVDJE), 11:15h Crna Gora - Francuska 17:7 (ZAPISNIK OVDJE)