Crna Gora savladala Njemačku

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Njemačku 19:11 u drugom kolu međunarodnog turnira u Podgorici. "Ajkule" su juče bile bolje od Gruzije, a u posljednjem kolu sjutra od 11:15 igraće sa Francuskom. Ovo je posljednja provjera za izabranike Vladimira Gojkovića pred odlazak na Evropsko prvenstvo koje je na programu od 14. do 26. januara u Budimpešti.

Najefikasniji u našoj selekciji bili su Đurđić i Drašković sa po četiri gola, tri je postigao Petković, po dva Matković, Ivović i Pješivac, a po jedan Radović i Murišić. Kod Njemaca po tri gola postigli su Real i Streleski.

"Vidjelo se da smo svježiji, nego juče. Ovaj put smo koristili sve šanse i polušanse od početka meča i na taj način smo kontrolisali utakmicu. Imali smo veliki broj isključenja bez lopte, ali takav stil igre gaji Njemačka. Međutim, na to moramo biti spremni jer nas očekuje meč na Evropskom prvenstvu sa njima. Danas nijesu bili kompletni, nedostajala su im dva najbolja igrača. Očekujem da će igrati mnogo bolje u tom meču. Spisak neće biti prije četvrtka jer smo imali kratke pripreme, a na par pozicija je konkurencija izuzetno jaka", kazao je Gojković nakon meča.

Selektor Vladimir Gojković za ovaj turnir pozvao je 17 igrača. Na spisku su: Lazović Dejan, Slaven Kandić, Petar Tešanović, Dragan Drašković, Vladan Spaić, Đuro Radović, Uroš Čučković, Draško Brguljan, Bogdan Đurđić, Vlado Popadić, Aleksandar Ivović, Marko Petković, Dušan Matković, Nikola Murišić, Stefan Pješivac, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović. Pomoćnici su Miloš Šćepanović, Zoran Ivanovski, Miodrag Matković i Milan Ćirović, medicinski tim Vladimir Dedović, Dejan Mihajlović i Nebojša Žižić, tehnička podrška Vasko Vučković.

Raspored turnira:

3. januar: 17:30h Crna Gora - Gruzija 16:10, 19:15h Njemačka - Francuska 11:14

4. januar: 17:30h Crna Gora - Njemačka 19:11 (ZAPISNIK OVDJE), 19:15h Francuska - Gruzija 12:9 (ZAPISNIK OVDJE)

5. januar: 09:30h Gruzija - Njemačka, 11:15h Crna Gora - Francuska