Crna Gora savladala Gruziju na startu turnira u Podgorici

Podgorica je od 3. do 5. januara domaćin međunarodnog vaterpolo turnira za seniore koji će biti posljednja provjera pred start Evropskog prvenstva u Budimpešti. SC "Morača", pored domaćina Crne Gore, ugostila je još selekcije Francuske, Njemačke i Gruzije, a ulaz je sva tri dana turnira slobodan.

"Ajkule" su na startu savladale Gruziju 16:10 (4:2, 6:1, 2:4, 4:3), uz četiri gola Đurđića, po tri Ivovića i Spajića. Dva je postigao Murišić, a po jedan Matković, Obradović, Radović i Brguljan. Kod poraženih tri gola Jelače.

"Ozbiljno smo ušli u meč, iako su igrači umorni. Imali smo pauzu zbog novogodišnjih praznika, pa smo nakon toga vezali nekoliko jakih treninga. Vidjelo se da nemamo svježinu, ali je pristup bio dobar. Međutim, imali smo veliki broj promašenih šansi. Dozvolili smo protivniku da se nakon toga vrati na neki pristojan minus, međutim kasnije se vidjela razlika u kvalitetu. Mogu da budem zadovoljan s obzirom na to da je ovo prva prava zvanična utakmica", kazao je Gojković nakon meča.

Selektor Vladimir Gojković za ovaj turnir pozvao je 17 igrača. Na spisku su: Lazović Dejan, Slaven Kandić, Petar Tešanović, Dragan Drašković, Vladan Spaić, Đuro Radović, Uroš Čučković, Draško Brguljan, Bogdan Đurđić, Vlado Popadić, Aleksandar Ivović, Marko Petković, Dušan Matković, Nikola Murišić, Stefan Pješivac, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović. Pomoćnici su Miloš Šćepanović, Zoran Ivanovski, Miodrag Matković i Milan Ćirović, medicinski tim Vladimir Dedović, Dejan Mihajlović i Nebojša Žižić, tehnička podrška Vasko Vučković.

U drugom meču dana Francuska je savladala Njemačku 14:11 (4:5, 2:3, 5:0, 3:3). Verno i Marzuki su postigli po četiri gola kod pobjednika, kod Njemaca najbolji je bio Real sa tri.

Raspored turnira:

3. januar: 17:30h Crna Gora - Gruzija 16:10, 19:15h Njemačka - Francuska 11:14

4. januar: 17:30h Crna Gora - Njemačka, 19:15h Francuska - Gruzija

5. januar: 09:30h Gruzija - Njemačka, 11:15h Crna Gora - Francuska