COK: Kadeti najbolja mlada reprezentacija u 2019. godini

Crnogorski olimpijski komitet uručio je danas na svečanosti u Vili Gorica priznanja najboljima u 2019. godini. Za najbolju mladu selekciju proglašena je kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore (U15), vicešampion Evrope. Priznanje je ispred ekipe primio kapiten Josip Reichel. 

Pored njega, svečanosti su prisustvovali i trener te selekcije Veljko Uskoković, pomoćnici Aleksandar Alekcić i Marko Franeta. 

Takođe, karatista Mario Hodžić najbolji je sportista Crne Gore u 2019. godini, najbolji mladi sportisti su karatista Bojan Bošković i bokserka Bojana Gojković. Specijalno priznanje, Sportski podvig godine dobila je muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore, najbolja muška selekcija je košarkaška, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje pripalo rukometašicama.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović kazao je da će 2019. godinu pamtiti po izuzetnom događaju koji su organizovali.

"Bili smo organizatori Igara malih zemalja Evrope i taj posao sa malom, ali poletnom i energičnom ekipom obavili na najbolji način. Tome svedoče priznanja koja smo dobili sa mnogih adresa. Mi smo tih dana predstavljali ne smo crnogorski sport, nego i državu Crnu Goru", kazao je Simonović.

On je kazao da očekuje dobre rezultate na Igrama u Tokiju.

"Još nemamo plasiranih takmičara sa olimpijskom normom, ali imamo u igri sve one koji su bili i na prethodnim igrama. Nadam se da će naš tim biti brojan i kvalitetan", kazao je Simonović.

On je obaćao da pomoć COK sportistima neće izostati.

"Naći ćemo načina da pomognemo našim momcima i djevojkama da njihove pripreme proteknu u najboljem redu", kazao je Simonović.