Remi Crne Gore i Italije na Svjetskom prvenstvu

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore u četvrtom kolu Svjetskog prvenstva u Kuvajtu igrala je neriješeno sa Italijom 12:12. Crna Gora će sa trećeg mjesta u osminu finala, i rival će biti bolji iz meča Mađarska - Kanada.

"Ajkule" su slabo otvorile meč, gubile su 5:1, ali su onda zaigrale mnogo bolje i izjednačile na 5:5. Igrao se gol za gol, a na 20 sekundi do kraja, pri rezultatu 12:12, imali smo napad za pobjedu. Nijesmo ga iskoristili, na kraju podjela bodova, ali igra izabranika Veljka Uskokovića koja hrabri i daja nadu da možemo i u eliminacionoj fazi do dobrog rezultata.

"Mogu biti zadovoljan učinkom igrača. Loše smo otvorili utakmicu, kasnije smo, sigurno tri ipo četvrtine, bili ravnopravan, ako ne i bolji tim. Italijanima čestitam na bodu. Sa trećeg mjesta čekamo osminu finala, i vjerovatni rival je Mađarska. Biće izuzetno teško. Važno je da smo se digli, da smo pokazali karakter, odigrali kolektivno. Na kraju smo imali šansu sa dva igrača više da trijumfujemo, međutim, sport je takav. Nijesmo nezadovoljni remijem. Italijani su izuzetno kvalitetna reprezentacija. Malo da se odmorimo, i preko Irana da spremamo Mađare", kazao je trener Uskoković.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Petar Mijušković sa četiri, Nebojša Vušković postigao je tri, Savo Ćetković dva, a po gol Danilo Radović, Miroslav Perković i Branko Franeta.

"Loše smo otvorili meč, ali smo uspjeli da se vratimo. Iz čevrtine u četvrtinu popravljali smo greške, i pokazali smo da možemo da igramo sa svima. Sada nas čekaju Mađari, mislim da ih možemo pobijediti, a onda možemo do dobrog rezultata", poručio je golman Alen Isljamović.

Podsjećamo, na startu smo bili slobodni, u drugom kolu smo savladali Kuvajt 42:7, dok smo u trećem poraženi od SAD 11:9. Za kraj grupne faze igraćemo sjutra sa Iranom od 14 sati i 10 minuta po crnogorskom vremenu.

Sastav Crne Gore: Darko Đurović, Nebojša Vušković, Savo Ćetković, Uroš Vučurović, Aljoša Mačić, Danilo Radović, Luka Murišić, Petar Mijušković, Miroslav Perković, Vuk Drašković, Dušan Matković, Branko Franeta, Alen Isljamović. Trener je Veljko Uskoković, pomoćnik Aleksandar Aleksić, doktor Predrag Dabović.

Raspored Grupa C:

12. decembar: Kuvajt – Iran 7:15, SAD - Italija 11:18

13. decembar: 12:50h Crna Gora – Kuvajt 42:7, Iran - SAD 4:27

14. decembar: Italija – Iran 16:4, 15:30h SAD – Crna Gora 11:9

15. decembar: Kuvajt – SAD 8:16, 16:50h Crna Gora – Italija 12:12

16. decembr: Italija – Kuvajt, 14:10h Crna Gora - Iran

Tabela: SAD 6, Italija 5, Crna Gora 3, Iran 2, Kuvajt 0.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala. Ukoliko osvojimo prvo mjesto, u četvrtfinalu rival je bolji iz meča 3A/2D, u slučaju da osvojimo drugo ili treće mjesto u osmini rivala igraćemo sa drugoplasiranom ili trećeplasiranom ekipom iz grupe B.

A grupa: Srbija 6, Hrvatska 4, Japan 4, Kina 2, Južna Afrika 0

B grupa: Španija 8, Kanada 4, Mađarska 4, Rusija 0, Egipat 0

D grupa: Grčka 8, Australija 4, Novi Zeland 2, Brazil 2, Uzbekistan 0

OSMINA FINALA:

2A - 3D

2B - Crna Gora

3A - 2D

3B - 2C

ČETVRFINALA:

Srbija - 2B/3C

Španija - 2A/3D

1C - 3A/2D

Grčka - 3B/2C