Crna Gora lako sa Kuvajtom na startu Svjetskog prvenstva

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore u prvom kolu Svjetskog prvenstva savladala je domaćina selekciju Kuvajta 42:7. To je bio lakši trening za mlade "ajkule" pred ono glavno u grupi, borbu sa SAD-om i Italijanima za što bolju poziciju pred start eliminacione faze.

"Lakši trening za nas, utakmicu smo dobro otvorili, priveli je kraju kako treba. Ekipa je odmorna, aklimatizovali smo se jer nas u naredna dva dana čekaju mnogo ozbiljnije utakmice. To su izuzetno bitni mečevi za nas. U slučaju da osvojimo prvo mjesto u grupi imaćemo neki malo lakši raspored, ali od četvrtfinala su sve jaki protivnici, tako da nećemo birati rivala. Spremni smo, momci su odlično radili po klubovima, i možemo napraviti dobar rezultat bez obzira ko je rival", kazao je pomoćni trener Aleksandar Aleksić.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Petar Mijušković sa devet golova, Danilo Radović je postigao šest, Savo Ćetković pet, dok su sa po četiri gola meč završili Nebojša Vušković, Miroslav Perković i Vuk Drašković. Dušan Matković je postigao tri, po dva Uroš Vučurović, Aljoša Mačić i Branko Franeta, a jedan Luka Murišić.

"Lakši trening, lakša utakmica na startu takmičenja. Najbitnije je bilo da je otvorimo na pravi način, da odigramo što bolje, i da se polako pripremamo za duele sa SAD-om i Italijom. Ti mečevi će odlučiti ko će direktno u četvrtfinale, a ko kroz baraž. Nadamo se pobjedama, da bi imali donekle lakši prolaz do polufinala", istakao je reprezentativac Aljoša Mačić.

Sjutra "ajkule" čeka meč sa SAD od 15:30, dok je derbi zakazan za neđelju sa Italijom od 16:50.

Link sa kojeg možete pratiti utakmice uživo:

https://www.media.gov.kw/LiveTV1.aspx?PanChannel=KTVSportPlus

Raspored Grupa C:

12. decembar: Kuvajt – Iran 7:15, SAD - Italija 11:18

13. decembar: 12:50h Crna Gora – Kuvajt 42:7, Iran - SAD 4:27

14. decembar: Italija – Iran 16:4, 15:30h SAD – Crna Gora

15. decembar: Kuvajt – SAD, 16:50h Crna Gora – Italija

16. decembr: Italija – Kuvajt, 14:10h Crna Gora - Iran

Tabela: Italija 4, Crna Gora 2, SAD 2, Iran 2, Kuvajt 0.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala. Ukoliko osvojimo prvo mjesto, u četvrtfinalu rival je bolji iz meča 3A/2D, u slučaju da osvojimo drugo ili treće mjesto u osmini rivala igraćemo sa drugoplasiranom ili trećeplasiranom ekipom iz grupe B.

A grupa: Hrvatska 4, Japan 2, Srbija 2, Kina 2, Južna Afrika 0

B grupa: Kanada 4, Španija 4, Mađarska 2, Rusija 0, Egipat 0

D grupa: Grčka 6, Australija 2, Novi Zeland 2, Brazil 2, Uzbekistan 0