Mladi sjutra sa Kuvajtom otvaraju Svjetsko prvenstvo

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore (U20) sjutra protiv domaćina Kuvajta otvara Svjetsko prvenstvo. "Ajkule" su danas odradile posljednji trening pred taj meč, a ono pravo čeka ih već u drugom i trećem kolu kada ćemo igrati sa ekipama sa kojima se borimo za prvo mjesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale. 

"Danas smo slobodni, ali ćemo pratiti meč SAD - Italija, ekipe sa kojima ćemo se sastati nakon startnog duela sa Kuvajtom. Na startu nas čeka malo laganiji meč, idealno da se ekipa još malo uvježba. Da se podigne forma do duela sa SAD, i pogotovo protiv Italije, taj meč je za nas najvažniji u grupi. Što se tiče priprema, fizički smo spremni jer se sezona uveliko igra, nijesmo morali mnogo da radimo na tome. Najvažnije je bilo da stvorimo hemiju među igračima, sa trenerima, što smo i uspjeli, i mislim da smo potpuno spremni za početak takmičenja. Bilo bi dobro da budemo prvi u grupi, jer bi imali lakšeg protivnika u četvrtfinalu, onda bi imali dvije šanse da osvojimo medalju, a u polufinalu je sve moguće", poručio je Petar Mijušković.

Raspored Grupa C:

12. decembar: Kuvajt – Iran 7:15, SAD - Italija 11:18

13. decembar: 12:50h Crna Gora – Kuvajt, Iran - SAD

14. decembar: Italija – Iran, 15:30h SAD – Crna Gora

15. decembar: Kuvajt – SAD, 16:50h Crna Gora – Italija

16. decembr: Italija – Kuvajt, 14:10h Crna Gora - Iran

Tabela: Crna Gora 0, Italija 2, SAD 0, Iran 2, Kuvajt 0.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati osminu finala. Ukoliko osvojimo prvo mjesto, u četvrtfinalu rival je bolji iz meča 3A/2D, u slučaju da osvojimo drugo ili treće mjesto u osmini rivala igraćemo sa drugoplasiranom ili trećeplasiranom ekipom iz grupe B.

A grupa: Srbija 0, Japan 2, Južna Afrika 0, Hrvatska 2, Kina 0

B grupa: Argentina 0, Kanada 2, Španija 2, Mađarska 0, Egipat 0

D grupa: Brazil 0, Grčka 2, Australija 0, Novi Zeland 2, Uzbekistan 0