Održano Zimsko prvenstvo Crne Gore u plivanju

Državno prvenstvo u plivanju održano je za vikend 23. i 24. novembra, u organizaciji VPSCG i PVK Jadran Carine, na bazenu Instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu. Nastupili su klubovi Jadran Carine, Budvanska rivijera, Orka, Stari grad, Budućnost, Verde Aquatic, Nikšić, Butterfly i OSI Talas.

Takmičenje je bilo podijeljeno u četiri dijela, po pravilima VPSCG, a plivačima su dodijeljene medalje za prva tri mjesta u svim disciplinama po uzrasnim kategorijama. Za najbolje prve tri ekipe i najbolji rezultat u muškoj i ženskoj konkurenciji u svim uzrasnim kategorijama dodijeljeni su pehari. 

Najbolji plivač u apsolutnoj kategoriji je Boško Radulović iz PK Orka, a plivačica Anđela Antunović iz PVK Jadran Carine. Najbolji klub ekipno je PVK Jadran Carine, drugo mjesto osvojila je PVK Budvanska rivijera, a treće VPK Aquatic Verde. 

Najbolji mlađi pioniri su Mina Cvjetičanin (Jadran Carine) i Viktor Andrić (Jadran Carine), najbolji pioniri su Anđela Radojčić (Jadran Carine) i Miloš Milenković (Budva), najbolji kadeti su Marija Kustudić (Budva) i Vasilije Andrić (Jadran Carine), dok su najbolji juniori Ljubica Bošković (Jadran Carine) i Antonije Kandić (Jadran Carine).

SVE REZULTATE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.