Crna Gora lako sa Rumunijom, sa Hrvatskom za 1/4 finale Evropskog prvenstva

U17 vaterpolo reprezentacija Crne Gore u trećem kolu grupe B na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju savladala je Rumuniju 16:6 (6:1, 2:1, 4:3, 4:1). Tim trijumfom "ajkule su zauzele drugo mjesto u grupi i u osmini finala igraće u srijedu sa Hrvatskom od 15 sati i 30 minuta.

Četiri gola za našu selekciju postigao je Milić, tri Sladović, po dva Korać, Stanojević i Vujošević, a po jedan Vujičić, Vujović i Vukotić. 

"Momci su ispoštovali sve što smo dogovorili pred meč, od starta su ozbiljno ušli u utakmicu i do posljednje sekunde igrali kako smo zacrtali. Ovo je i bila dobra prilika da se još bolje uigramo pred start eliminacione faze, sada slijedi ono glavno i meč osmine finala sa Hrvatskom. Suvišno je govoriti o kvalitetu Hrvata, daćemo sve od sebe da se plasiramo među osam najboljih ekipa Evrope što je glavni cilj ove selekcije", kazao je trener Radanović.

Spisak Crne Gore za EP u Tbilisiju: Ilija Radović, Obrad Dabović, Mlađan Gopčević, Đorđije Stanojević, Marko Milić, Petar Vujošević, David Stevović, David Vukotić, Marko Mršić, Matija Sladović, Andrija Korać, Vasilije Radović, Damjan Vujičić, Jovan Vujović, Alen Isljamović.

Trener ekipe je Petar Radanović, pomoćnici su Predrag Jokić i Vido Lompar, doktor ekipe je Vladimir Dedović, tim lider i tehnička podrška je Igor Martinović.