Crna Gora startovala ubjedljivom pobjedom na Evropskom prvenstvu za pionire

U15 vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Evropskom šampionatu u bugarskom Burgasu na startu grupe D savladala je selekciju Bjelorusije 19:7 (6:2, 4:3, 2:1, 7:1).

Našu pionirsku selekciju do pobjede je vodio Baštrica sa pet golova, po tri su postigli Bošković i Vukšić, po dva Vukajlović i Rajhel, a po jedan Pavle i Danilo Krivokapić, Vladan Vukićević i Janović. Kod poraženih istakao se Ziuzin sa četiri gola.

Za ponedjeljak je zakazan duel sa Srbijom od 19:30, dok ćemo u utorak od 14:30 igrati sa Slovenijom. Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana igrati osminu finala.

Sastav Crne Gore: Čvorović Đorđe, Kankaraš Pavle, Krivokapić Danilo, Bošković Marko, Rajhel Josip, Vukšić Miloš, Vukićević Vladan, Janović Mlađan, Vučković Balša, Baštrica Neđo, Vukićević Lazar, Krivokapić Pavle, Bjelica Andrija, Vukajlović Novak i Jovanović Aron.

Trener je Veljko Uskoković, pomoćnici su Aleksandar Aleksić i Marko Franeta, doktor ekipe je Đorđe Klajn, tim lider Marko Franeta, dok će kao sudija Crnu Goru predstavljati Boris Obradović.

Grupa A: Mađarska 3, Hrvatska 3, Slovačka, Rumunija.

Grupa B: Španija 3, Grčka, Turska, Bugarska

Grupa C: Italija,mGruzija, Holandija, Rusija

Grupa D: Srbija 3, Crna Gora 3, Slovenija, Bjelorusija

Osmina finala, 24. jul:

2A/3C - MEČ 3

2C/3A - MEČ 4

2B/3D - MEČ 5

2D/3B - MEČ 6

Četvrtfinale, 25. jul:

1A/Pobjednik MEČ 6 - DUEL 1

1B/Pobjednik MEČ 4 - DUEL 2

1C/Pobjednik MEČ 5 - DUEL 3

1D/Pobjednik MEČ 3 - DUEL 4

Polufinala, 27. jul:

Pobjednik DUEL 4 - Pobjednik DUEL 3

Pobjednik DUEL 2 - Pobjednik DUEL 1