Izjave nakon remija sa Grčkom: "Bili smo bolja ekipa"

Selektor Vladimir Gojković bio je zadovoljan igrom tima i zalaganjem igrača, ali ostaje žal za novom propuštenom prilikom da se upiše pobjeda.

"Ostaje žal kao i nakon prve utakmice, možda i veći. Bili smo bolji većim dijelom utakmice, imali prednost koja je išla i do tri gola razlike. Oni su se dosta brzo vratili dva, tri puta sa nekoliko odličnih šuteva. Nijesmo iskoristili igrača više, u početku je bio dobar, kasnije je to dosta sporo išlo. Njihov golman je imao dobru noć. Ne možemo biti nezadovoljni igrom, ne možemo biti nezadovoljni zalaganjem, vidjela se jedna velika želja. Sem tog početka gdje smo napravili dvije, tri greške u odbrani, poslije je sve bilo u granicama onoga što smo željeli. Žao nam je što više ne odlučujemo sami o prvom mjestu i direktnom plasmanu u četvrtfinale", istakao je selektor.

Mlađan Janović, strijelac tri gola, kazao je da smo zaslužili pobjedu.

"Ovaj rezultat je najmanje odgovarao i nama i Grčkoj, pa i Srbiji. Imali smo prednost, oni su uspjeli da se vrate, radi se o odličnoj ekipi. To je maltene Olimpijakos koji već godinama dominira u Evropi i pobjeđuje najbolje ekipe. Bukvalno je to ta ekipa. Odigrali smo dobro napad, dobar je bio i igrač više, u finišu je malo zakazao. Dvije odlične ekipe, odličan meč, mislim da smo trebali mi da pobijedimo. Par čudnih odluka rumunskog sudije. Bio je malo naklonjen Grčkoj, pogotovo par posljednjih odluka, kada nije svirao očigledna isključenja. Svi kažu to ne treba gledati, ali je bitno. U prvom poluvremenu imali su samo jedno isključenje. Prvu i posljednju četvrtinu nam je uskratio dosta toga. To je neko moje viđenje, ali idemo dalje. Vidjećemo dal ćemo igrati četvrtfinale ili osminufinala."