Crna Gora i Grčka podijelili bodove

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igrala je danas sa Grčkom neriješeno 10:10 (3:3, 2:1, 4:4 i 1:2), u utakmici drugog kola A grupe Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Kvangdžuu. Crnogorski vaterpolisti upisali su drugi remi, nakon što je bez pobjednika i istim rezultatom završen i duel sa Srbijom.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića prvi put došli su do vođstva početkom druge četvrtine (4:3), a u trećem dijelu meča imali su tri puta prednost od tri gola (7:4, 8:5 i 9:6). Grčka je napravila seriju od 4:0 za preokret, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Ivović dva minuta prije kraja.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Mlađan Janović sa tri gola, Aleksandar Ivović postigao je dva, a po gol Nikola Murišić, Đuro Radović, Draško Brguljan, Dragan Drašković i Bogdan Đurđić. U grčkoj selekciji dvostruki strijelci bili su Aleksandros Gunas, Stilianos Argiropulos i Dimitros Skubakis, dok su se po jednom upisali Kristodulos Kolomvas, Georgios Dervisis, Aleksandros Papanastasiu i Konstantinos Genidonias.

Crna Gora će u posljednjem kolu, u petak u deset sati i deset minuta, igrati sa Južnom Korejom.

SVE REZULTATE, RASPORED I TABELE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

CRNA GORA - GRČKA 10:10 (3:3, 2:1, 4:4, 0:0)

Sudije: Aleksandresku (Rum), Severo (Ita), Igrač više: Crna Gora 9 (4), Grčka 11 (4). Peterci: Grčka 1 (1)

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Radović 1, Petković, Čučković, Ukropina, Janović 3, Đurđić 1, Ivović 2, Spaić, Drašković 1, Murišić 1, Kandić.

GRČKA: Zerdevas, Genidunias 1, Skubakis 2, Papanastasiu 1, Fudulis, Kapocis, Dervisis 1, Argiropulos 2, Murikis, Kolomvos 1, Gunas 2, Vlakopulos, Galanidis.

TOK MEČA:

Prva četvrtina: Grci dolaze do vođstva nakon dva minuta igre, Skubakis je bio strijelac. Ivović koristi prvog igrača više za 1:1. Koriste ga i Grci, strijelac je bio Kolomvos. Sjajnom šraubom uzvraća Murišić, ali pogađa i Gunas za novo vođstvo Grčke. Projektil Radovića za 3:3.

Druga četvrtina: Drugu dionicu Brguljan otvara sjajnim golom za prvo vođstvo Crne Gore. Kakva intervencija Lazovića, u situaciji 1 na 1 odbranio je šut Grka. Janović nakon tri ipo minuta igre postiže gol za 5:3. Skubakis pogađa sa igračem više, nakon drugog isključenja Ivovića. Poluvrijeme 5:4 za Crnu Goru.

Treća četvrtina: Mlađan Janović! Crna Gori vodi 6:4! Odlična odbrana i kontra Draškovića koji pogađa za plus tri. Grci smanjuju preko Argiropulosa. Ponovo odlični Janović, koristi drugog igrača više za 8:5. Dervisis smanjuje, na drugoj strani projektil Đurđića za plus tri, sa igračem više. Papanastasiu smanjuje, a pogađa i Genidunias i smanjuje na 9:8 na minut do kraja treće četvrtine. Kraj treće dionice.

Četvrta četvrtina: Argiropulos postiže gol za 9:9. Gunas sa peterca pogađa za preokret i vođstvo, serija Grčke od 4:0. Na tri ipo minuta do kraja Ivović pogađa sa igračem više za 10:10! Kraj.