Izjave nakon remija sa Srbijom: "Sami smo krivi što nijesmo pobijedili"

Na startu Svjetskog prvenstva u Kvangdžuu vaterpolisti Crne Gore i Srbije odigrali su neriješeno 10:10. Izjava nakon meča možete pročitati u nastavku teksta.

VLADIMIR GOJKOVIĆ SELEKTOR CRNE GORE: "Bili smo loši u početku, stalno smo jurili zaostatak, išlo je i do tri gola. Vidjelo se na kraju druge četvrtine da preuzimamo kontrolu igre i da imamo dosta veći broj šansi koje nijesmo iskoristili. Uspjeli smo da okrenemo rezultat u trećoj i čevrtoj četvrtini, da dođemo do dva gola razlike, nije moglo bolje. Možemo reći da smo izgubili meč koji smo imali u rukama, našim greškama. Primili smo dosta neočekivanih golova. Srbija je bila izuzetno dobar protivnik, ali smo od polovine meča imali sve u našim rukama. Zašto je početak bio spor? Prva utakmica, novi bazen, plivanje je bilo malo loše. Tek početkom druge smo počeli bolje da plivamo, ali nijesmo to valorizovali na način na koji smo mogli. Igrač više u početku je bio loš, kasnije smo neke iskoristili. Imali smo veliki broj šansi, sami smo krivi što nijesmo slavili u ovom meču"

ALEKSANDAR IVOVIĆ: "Igrali smo u naletima i mi i oni. Oni su u dva navrata imali tri razlike. Sa druge strane, mi smo u svakom momentu znali šta radimo, imali smo dosta igrača više, ali je bila loša realizacija. Možda je to razlog što na kraju nijesmo odnijeli sva tri boda. Ima dosta pozitivnih stvari koje možemo da izvučemo iz ove utakmice. Naše samopouzdanje je bilo veliko i to se vidjelo oba puta kada smo gubili po tri gola razlike. Nijesmo odustajali, imali smo veliku želju da dobijemo ovu utakmicu. Treba čestitati reprezentaciji Srbije koja ima veliki individualni kvalitet, Mandić nam je dao tri gola, i na njega smo htjeli da obratimo najveću pažnju. Ali, pored svega toga, on ima izvanredan individualni kvalitet, i on ih je na kraju vratio u život. Ne odustajemo, i dalje imamo šanse da budemo prvi u grupi. Igraćemo ovako i protiv Grčke samo da popravimo igrača više."

BOGDAN ĐURĐIĆ: "Prvo poluvrijeme i dio drugog smo bili u zaostatku. Nije se lako vratiti nakon 4:1, još prvi meč. Ali, kako nama tako i njima. Uspjeli smo da preokrenemo, i šteta da nijesmo sačuvali dva gola prednosti. Morali smo postići još jedan gol kasnije. Ostaje žal, ali je ovo tek prva utakmica. I dalje imamo šanse da obezbjedimo prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale. Igrača više moramo malo popraviti, morao bi da bude brži. I da uputimo više šuteva iz zone. Odbrana je bila dobra."

DEJAN SAVIĆ SELEKTOR SRBIJE: "Niko ne može da bude zadovoljan, sem gledalaca. Izuzetna predstava između ove dvije ekipe, uvijek igraju tvrd meč. Možda je rezultat realan, pogotovo zbog prikazane igre i sa jedne i sa druge strane, bilo je puno oscilacija. Ali najzanimljivije od svega je satnica utakmice, prvi meč u 08:30. To ne odgovara ni Srbima ni Crnogorcima, jedino ako se nijesmo vratili direktno iz kafane. Imali smo kontrolu na početku meča, pogotovo sa igračem manje. Kasnije smo izgubili kontrolu, tačnije glavu. Crna Gora je uspjela da preokrene rezultat u ozbiljnu prednost, ali smo individualnim kvalitetom došli do realnog rezultata."