Remi Crne Gore i Srbije na startu Svjetskog prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore Svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Kvangdžuu otvorila je remijem sa Srbijom 10:10. Naredni meč igramo u srijedu od 12:15h po crnogorskom vremenu protiv Grčke.

Srbija je bolje počela meč, povela na startu 2:0, a dva puta imala je i prednost od tri gola (4:1 i 6:3). Izabranici selektora Vladimira Gojkovića minut i po prije kraja treće četvrtine uspjeli su prvi put da izjednače (8:8), a u samom finišu tog dijela meča i da povedugolom Đurđića (9:8).

Crna Gora je početkom posljednje četvrtine vodila i 10:8, ali je Srbija usojela da se vrati i 14 sekundi prije kraja izjednači. Imali smo posljednji napad, ali je šut Aleksandra Ivovića završio pored gola.

Po dva gola za Crnu Goru postigli su Đuro Radović, Draško Brguljan, Mlađan Janović i Bogdan Đurđić, a po jedan Aleksandar Ivović i Dragan Drašković. U selekciji Srbije najbolji je bio Strahinja Rašović sa četiri, Dušan Mandić postigao je tri, a po gol Miloš Ćuk, Nikola Dedović i Sava Ranđelović.

SRBIJA - CRNA GORA 10:10 (4:3, 2:2, 2:4, 2:1)

Sudije: Voevodin (Rus), Cvart (Hol), Igrač više: Srbija 6 (3), Crna Gora 12 (4).

SRBIJA: Rističević, Mandić 3, Rašović 4, Ranđelović 1, Ćuk 1, Lazić, Vico, Dedović 1, Jakšić, Drašović, Stojanović, Rašović, Dobozanov.

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 2, Radović 2, Petković, Čučković, Ukropina, Janović 2, Đurđić 2, Ivović 1, Spaić, Drašković 1, Murišić, Kandić.

TOK MEČA:

Prva četvrtina: Nakon dva propuštena napada, Srbija dolazi do vođstva preko Rašovića, na drugoj strani ne koristimo igrača više. Ćuk pogađa za 2:0. Draško Brguljan smanjuje na 2:1, koristimo igrača više. Mandić je bio precizan za plus dva Srbije. Imali smo dva igrača više u polju ali to nijesmo iskoristili da smanjimo. Rašović precizan za 4:1. Sjajan gol Đura Radovića, smanjujemo na minus dva. U posljednjim sekundama Janović pogađa i smanjuje na 4:3.

Druga četvrtina: Srbija koristi igrača više, strijelac je bio Dedović za 5:3. Mandić je uvećao na 6:3, a smanjio Đuro Radović sa igračem više. Silovit udarac Ivovića, Crna Gora prilazi na 6:5. Poluvrijeme.

Treća četvrtina: Rašović otvara treću dionicu, Srbija vodi 7:5. Odmah je uzvratio Brguljan, a opet nijesmo iskoristili dva igrača više da dođemo do izjednačenja. To kažnjava Ranđelović efektnim lobom. Đurđić je odlično isplivao kontru, opet smo prišli na gol minusa. Prvo izjednačenje na meču, gol postiže Janović. A golom Đurđića dolazimo do preokreta.

Četvrta četvrtina: Drašković pogađa nakon dva ipo minuta igre u posljednjem periodu, Crna Gora vodi 10:8. Mandić smanjuje na dva ipo minuta do kraja meča. Rašović donosi izjednačenje Srbiji na 12 sekundi do kraja sa igračem više,. Kraj 10:10.

Rezultate, raspored i tabele možete pogledati OVDJE.