"Ajkule" savladale SAD u Kini

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore posljednje provjere pred start Svjetskog prvenstva ima u Kini, a pored ove dvije reprezentacije učestvuju još Kadana i SAD. "Ajkule" su u drugom kolu bile bolje od SAD-a 14:13.

Mlađan Janović je postigao četiri gola, Đuro Radović tri, dva Draško Brguljan, a po jedan Marko Petković, Aleksa Ukropina, Vladan Spaić, Dragan Drašković i Nikola Murišić.

Rano jutros po našem vremenu u prvom kolu savladalei smo Kanadu 14:8. Najefikasniji u našem sastavu u tom meču bio je Đuro Radović sa četiri gola, tri je postigao Bogdan Đurđić, po dva Draško Brguljan i Mlađan Janović, a po jedan Aleksandar Ivović, Marko Petković i Dragan Drašković.

Crna Gora u Kini nastupa u sljedećem sastavu: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Dragan Drašković, Uroš Čučković, Aleksa Ukropina, Mlađan Janović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Nikola Murišić, Dimitrije Obradović i Slaven Kandić.

Pored selektora Vladimira Gojkovića, u stručnom štabu su i pomoćnici Zoran Ivanovski i Miodrag Matković, doktor Predrag Dabović, fizioterapeut Ivan Borović, tehnička podrška Vasko Vučković, šef misije je Dragan Samardžić, dok će Crnu Goru predstavljati i sudija Stanko Ivanovski.

U trećem kolu sjutra od 3 sata i 30 minuta poslije ponoći igraćemo sa Kinom. Mečevi za plasman na programu su 10. jula. Naša selekcija u Koreju se seli 12. jula, a prvi meč na SP očekuje nas 15. jula sa Srbijom u 1 sat i 30 minuta poslije pomoći. Podsjećamo, u grupi smo još sa selekcijama Grčke i Južne Koreje.