Završen šesti međunarodni plivački miting "Montenegro Open"

Šesti međunarodni plivački miting "Montenegro Open" održan je 6. i 7. jula u Podgorici na otvorenom olimpijskom bazenu SC "Morača". Takmičenje se nalazi u zvaničnom kalendaru LEN (Evropske plivačke federacije), a podržano je od strane FINA (Svjetske vaterpolo i plivačke federacije).

Pored crnogorskih klubova, učestvovali su takmičari iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Rusije, SAD i Slovačke. Nagradni fond takmičenja bio je 4500 eura, a promoter ovogodišnjeg međunarodnog plivačkog mitinga "Montenegro Open" bio je Čaba Silađi iz Srbije. 

Najbolji plivač takmičenja bio je Čaba Silađi iz PK Vojvodina, dok je u ženskoj konkurenciji nagrada pripala Neži Klančar iz PK Olimpija Ljubljana. 

Dobitnici u muškoj i ženskoj konkurenciji:

1. Čaba Silađi, PK Vojvodina - 500 eur

2. Velimir Stjepanović, PK Partizan - 400 eur

3. Uroš Bikolić, PS Vojvodine - 300 eur

4. Ednan Beji, PK Vojvodina - 250 eur

5. Kristijan Lakatoš, PS Vojvodine - 200 eur

1. Neža Klančar, PK Olimpija Ljubljana - 500 eur

2. Katarina Milutinović, Yunoz Moskva - 400 eur

3. Jovana Bogdanović, PK Sparta - 300 eur

4. Tina Čelik, PK Triglav Kranj - 250 eur

5. Vanja Murtin, PS Vojvodine - 200 eur

Najbolji crnogorski plivač bio je Nikola Šuka iz PVK Budva, dok je najbolja plivačica bila ANđela Antunović iz PVK Jadran Carine. Najbolji crnogorski klub bio je PVK Budva, drugo mjesto pripalo je Jadranu Carine, dok je treći bio Aquatic Verde Podgorica. Prva tri crnogorska kluba nagrađena su i novčano i to sa 500, 400 i 300 eura.

REZULTATE MOŽETE POGLEDATI OVDJE.