Šćepanović objavio kraj reprezentativne karijere

Proslavljeni crnogorski vaterpolo golman, Miloš Šćepanović saopštio je danas da završava reprezentativnu karijeru. Ščepanović, koji je branio gol Crne Gore od formiranja reprezentacije, kazao je da je bilo zadovoljstvo nastupati u kapici sa reprezentativnim grbom.

"Bila je privilegija i zadovoljstvo biti dio reprezentacije i predstavljati svoju državu na međunarodnim takmičenjima, biti dio uspjeha koje smo ostvarili. Oni su za respekt i za poštovanje. Smatrao sam igranje za reprezentaciju i obavezom", kazao je Šćepanović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je odluku o završetku reprezentativne karijere donio u dogovoru sa predsjednikom Vaterpolo saveza i selektorom.

"Oni su mi podržali moju želju i dali mi podršku uz želju da dok god igram u klubu mogu se staviti na raspolaganje selektoru. Siguran sam da za to neće biti potrebe jer imamo sjajne golmane, Dejana Lazovića i Slavena Kandića", kazao je Šćepanović.

Predsjednik Vaterpolo plivačkog saveza Dejan Bajić kazao je da je Šćepanović legenda crnogorskog sporta.

"Ima zlato iz Malage i bio je dio svih uspjeha crnogorske reprezentacije. Bio je za primjer ne samo vaterpolistima već svim crnogorskim sportistima. Ne samo zbog odbrana, već zbog odnosa prema reprezentaciji i crnogorskom sportu. Ostaće angažovan u radu sa mlađim selekcijama", rekao je Bajić.

Selektor Vladimir Goojković kazao je da je njegov dugogodišnji suigrač veliki golman i veliki čovjek.

"Znajući njegovu radnu etiku vjerujem da ima veliku budućnost i kao trener", rekao je Gojković.