Jadran poveo 2:0 protiv Budve, Damjan Danilović završio karijeru

Vaterpolisti Jadrana Carine poveli su 2:0 u finalnoj seriji za prvaka Crne Gore. Jadran je u Budvi savladao istoimeni domaći tim 7:3, nakon startnog trijumfa pred svojim navijačima od 15:12. U finalu se igra na tri dobijena meča, naredni je 1. maja na Škveru. Eventualni četvrti i peti zakazani su za 4. i 8. maj.

Nakon prve četvrtine bilo je 1:1, na poluvremenu gosti su imali gol prednosti 2:1. I treća četvrtina pripala je timu iz Herceg Novog, bilo je 1:2, ukupno 4:2 pred posljednju dionicu. Domaćin nije imao snage u preostalih osam minuta da napravi preokret, pto je Jadran iskoristio da uveća prednost.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Averka sa četiri gola, dva je postigao Obradović, a po jedan Gardašević i Đuro Radović. Po gol kod Budvana postigli Stojčić, Ranđić i Bogdanović.

ELEKTORNSKI ZAPISNIK OVDJE

Od bavljenja vaterpolom u ovom meču se oprostio crnogorski reprezentativac u dresu Budve Damjan Danilović koji je sa našom selekcijom osvojio zlanu medalju na Evropskom prvenstvu u Malagi i zlato na završnom turniru Svjetske lige u Podgorici. Sa Budvom je bio prvak Crne Gore u sezoni 2010/11, a sa Marsejom prvak Francuske. Igrao je još za Primorac, Jadran, Akvakjaru, Ortiđu i Kataniju.