"Biće izuzetno teško, znamo koliko su jaki Mađari"

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore od ponedjeljka je u Zagrebu gdje trenira sa selekcijom Hrvatske pred start finalnog turnira Evropa kupa u tom gradu. Rival u petak u četvrtfinalu je selekcija Mađarske, a cilj "ajkula" je da izbore plasman na završni turnir Svjetske lige u Beogradu. Pored domaćina Srbije, sa ovog turnira još tri najbolje selekcije izboriće završnicu Svjetske lige u junu mjesecu.

"Skupili smo se u ponedjeljak da odradimo nekoliko treninga sa reprezentacijom Hrvatske, s obzirom na to da ćemo ovaj turnir igrati prvi put po novim pravilima koja su usvojena u decembru. Probali smo nova pravila kroz par treninga, u narednima ćemo pokušati da se spremimo, više taktički za tu utakmicu četvrtfinala sa Mađarskom. Jako važna utakmica, jer bi možda već pobjedom protiv njih mogli da obezbjedimo plasman na finalni turnir Svjetske lige. Znamo koliko su Mađari kvalitetni, znamo da su vratili dva bitna igrača, možda i najvažnija. Biće izuzetno teško, ali što je najvažnije svi smo zdravi. Dosta korektno smo odradili treninge sa Hrvatskom. Nadam se da ćemo biti na nivou, i da možemo doći do polufinala", kazao je selektor Vladimir Gojković. 

Spisak Crne Gore: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Vlado Popadić, Mlađan Janović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Nikola Murišić, Slaven Kandić, Aleksa Ukropina, Bojan Banićević i Filip Klikovac.

Pored Gojkovića, u stručnom štabu su još pomoćni treneri Zoran Ivanovski i Miodrag Matković, doktori Predrag Dabović i Nebojša Žižić, fizioterapeut Dejan Mihajlović, tehnička analiza mečeva Vasko Vučković i sudija na F8 turniru Siniša Matijašević.

RASPORED:

Petak, 5. april:

15:00h Crna Gora - Mađarska - G1

16:45h Španija - Srbija - G2

18:30h Italija - Rusija - G3

20:15h Grčka - Hrvatska - G4

Subota, 6. april:

15:00h LG1 - LG3

16:45h LG2 - LG4

18:30h WG1 - WG3

20:15h WG2 - WG4

Nedjelja, 7. april:

Mečevi za plasman