Crna Gora savladala Francusku

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Francusku u gostima 13:9 u trećem kolu grupce C FINA/LEN Svjetske lige, u Evropa kup kvalifikacijama. To je druga pobjeda "ajkula", koje su na startu bile bolje od Italije nakon peteraca 11:8, dok smo u drugom kolu bili slobodni.

"Možemo biti zadovoljni igrom. Tri četvrtine je to bilo na dobrom nivou, prije svega u defanzivi. U početku smo imali dosta promašaja, bila je loša realizacija igrača više. Držali smo utakmicu odbranom. Kasnije je proradio napada, sredinom trreće četvrtine smo imali kontrolu. Zadovoljan sam igračima, čestitam im na pravom pristupu. Znali smo da je važna utakmica, i taj pristup je donio kvalitet. Slijedi Italija, meč koji može da donese prvo mjesto u grupi. Još uvijek ne znamo ko je domaćin finalnog turnira, ako to bude Francuska, onda iz naše grupe ide samo jedna selekcija. Vidjeli smo koliko nam je kući bilo teško sa njima, izuzetna reprezentacija. Ako budemo kompletni, možemo da im pariramo", kazao je selektor Gojković.

"Ako se pogleda rezultat čini se da je bilo lako, jer smo vodili tokom cijelog meča. Međutim, nije bilo tako, bazen je jako nezgodan za igranje, još je atmosfera na bazenu bila vrhusnka. Na kraju smo ispunili zacrtano, upisali smo tri boda, okrećemo se Italiji da probamo da obezbjedimo prvo mjesto pred završni turnir", poručio je Vladan Spaić.

U četvrtom kolu gostujemo Italiji 29. januara, u februaru smo slobodni, dok za kraj ove runde dočekujemo Francusku 12. marta. Po dvije najbolje ekipe iz sve četiri grupe plasiraće se na završni turnir Evropa kupa, gdje će se igrati četvrtfinalni mečevi. Četiri najbolje ekipe sa tog turnira plasiraće se na završni turnir Svjetske lige.

Francuska - Crna Gora 9:13 (2:2, 1:3, 2:4, 4:4)

Sudije: Blašković (Hrvatska), Budramis (Grčka). Igrač više: Crna Gora 11/4. Peterci: Crna Gora 4/4

Francuska: Dubois, Saudadier, Bachelier, Marion Vernoux 1, Khasz, Caumette, Crousillat 1, Idzinski 2, Marzouki 2, Canonne 1, Vanpeperstraete, Vernoux 2, Fontani.

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan, Drašković, Petković 2, Vidović 1, Đuro Radović 1 (peterci 1/1), Sarić, Đurđić, Ivović 6 (peterci 3/3), Spaić, Popadić, Murišić 3, Kandić.