"Možemo biti zadovoljni jer smo se vratili iz minusa, osvojili dva boda"

Crna Gora je pobjedom nakon peteraca protiv izuzetno jake selekcije Italije, otvorila novu sezonu Svjetske lige u kojoj branimo zlatnu medalju. U regularnom toku bilo je 8:8, a onda u penal seriji tri odbrane odličnog Dejana Lazovića za trijumf "ajkula".

"Italija je pokazala agresivnost i onemogućila nas u prve dvije četvrtine da imamo prenos lopte koji smo željeli. Iako smo imali vođstvo od 2:1, činilo se da smo stabilizovali igru, ali smo brzo primili neke golove, a nakon odmora počeli smo da igramo. Pogodili smo golove iz izolacije, gdje su igrači ostajali jedan na jedan. Imali smo lošu realizaciju sa igračem više i posljednja tri i po minuta kada nijesmo iskoristili. Možemo biti zadovoljni jer smo se vratili iz minusa, osvojili dva boda, mada, kada smo već ušli bili sa igračem više u tri i po posljednja minuta, trebali smo da riješimo utakmicu u svoju korist. Ali, Italija se godinama brani sa igračem manje odlično, radili smo za to, ali je nijesmo ih probili", naveo je selektor Vladimir Gojković.

Selektor Italije Alesandro Kampanja je čestitao Crnoj Gori.

"Oba tima igrala su u intezitetu, sa dobrom taktikom. Igrali smo prvo poluvrijeme dobro, u trećoj četvrtini pravili smo velike greške, a Crna Gora je ovaj dio igre dobila. Posljednja tri i po minuta igrali smo sa igračem manje i srećni smo što u regularnom dijelu igre nijesmo izgubili utakmicu. Mislim da su za nas posljednji minuti bili teški, pa je zbog toga bod u Podgorici vema dobar", kazao je Kampanja.