Srebro za U14 reprezentaciju na turniru u Istanbulu

U14 vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju na međunarodnom turniru u Istanbulu, dok je naš kapiten Josip Rajhel proglašen za igrača turnira.

Izabranici Veljka Uskokovića su nakon startne pobjede nad Turskom 9:8, te poraza od Mađarske 9:6, za kraj turnira savaldali Hrvatsku 8:7. Najefikasniji u našoj selekciji bili su Bošković i Rajhel sa po dva gola, dok su po jedan postigli Vukićević, Moračanin, Janović i Baštrica.

Podsjećamo, u pobjedi nad Turskom istakli su se Vladan Vukićević i Josip Rajhel sa po tri gola, dva je postigao Baštrica, a po jedna Vukšić i Krivokapić, dok je u porazu od Mađarske najefikasniji bio Rajhel sa dva gola, po jedan su postigli Kankarš, Bošković, Vukićević i Moračanin.

Sastav Crne Gore: Jakov Bulajić, Pavle Kankaraš, Damjan Delić, Marko Bošković, Josip Rajhel, Miloš Vukšić, Vladan Vukićević, Nemanja Moračanin, Mlađan Janović, Neđo Baštrica, Pavle Krivokapić, Aron Jovanović, Đorđe Čvorović.

Trener selekcije je Veljko Uskoković, pomoćnici su Aleksandar Aleksić i Marko Franeta, doktor Đorđe Klajn, a vođe delegacije Dragan Samardžić.

Raspored:

Subota, 8. septembar:

09:30 Turska - Crna Gora 9:10

11:00 Mađarska - Hrvatska 10:10

16:00 Turska - Hrvatska 13:13

17:30 Crna Gora - Mađarska 6:9

Nedjelja, 9. septembar:

09:30 Turska - Mađarska 5:10

11:00 Crna Gora - Hrvatska 8:7

Čitaj dalje