Ivović: "Da ekipa ostane na okupu, siguran sam da na narednim takmičenjima možemo uzeti medalju"

Vaterpolisti Crne Gore porazom od Grčke osvojili su šesto mjesto na šampionatu Evrope u Barseloni. Izjave selektora Vladimira Gojkovića i igrača Aleksandra Ivovića i Vladana spaića.

VLADIMIR GOJKOVIĆ: "Pokušavali su igrači da nađu motivaciju, nemam šta da im zamjerim jer je teško namjestiti glavu za ovakve utakmice. Dosta puta smo igrali za to mjesto. Nijesu ni Grci bili na nekom vrhunskom nivou, maltene odlučila je jedna lopta. Da smo postigli gol kada smo imali priliku, možda bi mogli da kontrolišemo utakmicu. Bilo bi svakako ljepše da smo peti... Igrači su bili dobri tokom cijelog ljeta i nemam šta da im zamjerim. Iskusniji su pomogli dosta mlađim igračima, i mislim da su svi izvukli neku korist. Možda nivoom igre možemo biti zadovoljniji, ali ja nijesam zadovoljan jer nijesmo došli da se borimo za peto mjesto. Možda na početku kada smo stavili na papir nijesmo bili favoriti za medalju, ali smo cijelo ljeto igrali na dobar način. Vjerovali su igrači, vjerovao sam ja, da možemo da idemo dalje. Imali smo nekoliko pehova, mada možda treba zaslužiti sreću da bi se dobila. Mislim da smo na pravi način odigrali mečeve sa Španijom i Hrvatskom, ali desilo se šta se desilo. Svakako da smo u ovom momentu željeli više."

ALEKSANDAR IVOVIĆ: "Utakmica nije bila valjanog inteziteta. Ni mi ni oni nijesmo imali nekog motiva danas da igramo. Ali, ne treba suditi ovoj reprezentaciji na osnovu ove utakmice. Ljeto je zaista bilo dugo, imali smo tri takmičenja, na dva smo uspjeli da osvojimo medalju, ali na ovom najbitnijem nijesmo. Po igrama koje smo prikazali bili smo dosta blizu medalje. Igrali smo neriješeno sa Španijom koja igra finale. Mogu da kažem da ova ekipa ima budućnost, ima li smo lijepu hemiju tokom ljeta, da nije tako sigurno ne bismo osvojili ove dvije medalje. Volio bih da ova ekipa ostane na okupu, siguran sam da na narednim takmičenjima možemo Crnoj Gori donijeti medalju."

VLADAN SPAIĆ: "Mnogo težak meč ali smo znali da će biti tako. Nedostajali su nam Mišić i Saša Radović, i to se vidjelo u rotaciji. Nijesmo imali snage da izdržimo tempo koji je držala grčka reprezentacija. Taj manjak igrača u rotaciji je na kraju došao do izražaja. Na kraju nam je nedostajalo snage, oni su to iskoristili da postignu dva gola i prelomili utakmicu. Čestitao bih igračima i stručnom štabu na poštenoj borbi za medalju, ponosan sam jer znam da smo dali sve od sebe. Nedostajalo je i sreće, ali se nadam da će nam se na sljedećem takmičenju to vratiti."