"Moramo koristiti šanse, najvažnije je da smo pobijedili"

Crna Gora je pobjedom otvorila Evropsko prvenstvo, teže nego što se očekivalo savladana je Francuska 8:6, ali što je najbitnije upisana je pobjeda.

"Odlično smo otvorili utakmicu, pravi pristup, imali smo vođstvo od 3:0, imali smo zicer da meč lagano privedemo kraju. I pored toga stvarali smo dosta šansi kod 3:1, ali definitivno loš igrač više koji nas je na kraju mogao koštati pobjede. Na kraju je Ivović postigao gol sa osam, devet metara i nijesmo ušli u neizvjesnu završnicu. Ne mogu zamjeriti igračima, mislim da igra nije bila loša. Francuska je odigrala dobar meč, ali protiv boljih ekipa od njih moramo koristiti šanse. Veliki broj zicera sa dva, tri metra nijesmo iskoristili, i to moramo da realizujemo. Ostalo je bilo dobro, zalaganje, dobro otvoren turnir, najvažnije je da smo pobijedili, idemo dalje", poručio je nakon meča selektor Vladimir Gojković.

Saša Mišić nije bio zadovoljan igrom, ali vjeruje da ćemo napredovati iz meča u meč.

"Kao što smo rekli prije utakmice, prvi meč na takmičenju je specifičan, težak... Međutim, i pored toga mislim da nijesmo dobro odigrali. Jedino dobro što ćemo da pamtimo iz ove utakmice su ta tri boda što je i bila naša obaveza. Vidjeli smo greške, vidjeli smo na čemu treba da radimo, šta treba da popravimo. Siguran sam da ćemo rasti iz meča u meč i da će na kraju biti kako treba."

Drugi meč igraćemo u srijedu od 17 sati sa Maltom, u posljednjem kolu u petak sa Španijom od 22 sata.