"Teška utakmica, sad tek slijedi ono glavno"

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore grupnu fazu Super finala Svjetske lige završila je sa maksimalnim učinkom. "Ajkule" su osvojile prvo mjesto i rival u četvrtifnalu u četvrtak od 16.45h biće selekcija Kazahstana.

"Jako teška utakmica, čestitam ekipi na pobjedi. Nakon sinoćnje utakmice sa Mađarskom, nismo imali puno vremena za oporavak. Australija je izuzetno fizički jaka ekipa. Vidjeli ste po rezultatu da smo se mučili. Ono što je najbitnije da smo upisali nova tri boda i da sada čekamo, uslovno rečeno, malo lakšeg protivnika u četvrtfinalu", kazao je Stefan Vidović.

Saša Mišić je kazao da je meč bio težak ali da su ostvarili t što s zacrtali.

"Australija je uvijek nezgodna ekipa, bilo je teško. Osvojili smo prvo mjesto u grupi, nema euforije, došli smo po medalju i nadam se da ćemo uspjeti u tome. Čeka nas ekipa Kazahstana, koju nećemo potcijeniti. AKo od početka meča nametnemo svoj stil igre, pitanje pobjednika se neće dovesti u pitanje. Možda tu utakmicu treba iskoristiti da se odmore glavni igrači, jer poslije slijedi borba za medalju. Sistem tkamičenja je takav da je fizički dosta zahtjevno. DOvoljno smo spremni i pametni da se na ovome ne zaustavimo. Sad tek slijedi ono za šta se spremamo uvijek."