Gojković: Pobijediti Mađare na njihovom terenu uvijek je posebna čast

Pobjedom na Mađarskom u Budimpešti od 12:9, crnogorski vaterpolisti napravili su veliki korak ka osvajanju prvog mjesta u grupi. 

"Nijesmo od početka imali igru koju smo željeli. Nakon svakog našeg vođstva brzo smo primali jeftine golove. Teško je sa Mađarima igrati na gol više. Od polovine treće četvrtine smo uspjeli da odigramo dobro odbranu i preuzeli smo kontrolu. Svakako da moramo biti zadovoljni jer pobijediti Mađare na njihovom terenu uvijek je posebna čast. Imali smo problema sa ličnim greškama, pa smo neke igrače izmorili, i treba da ih odmorimo za sjutra. Sjutra igramo protiv još jedne izuzetno fizički spremne ekipe, biće jako teško. Taj meč nam u ovom momentu znači dosta, moramo se oporaviti koliko toliko, da ga iznesemo na pravi način", kazao je selektor Vladimir Gojković.

Igrom i velikom pobjedom zadovoljan je i Aleksandar Ivović.

"Velika pobjeda prije svega jer smo dobili Mađarsku na njihovom terenu, poznato je koliko oni dobro igraju pred svojom publikom. Agresivni su dosta, za razliku od utakmica koje igraju van Mađarske. Posebno me raduje ova pobjeda jer smo bili u zaostatku od dva gola razlike. Bili smo mentalno jaki. Idemo dalje, nadam se da smo ovom pobjedom izborili prvo mjesto u grupi i lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Idemo korak po korak, nadam se da ćemo na kraju osvojiti jednu od medalja."