Janović: Dobro smo otvorili turnir, okrećemo se Mađarima

Vaterpolisti Crne Gore pobjedom nad Japanom otvorili su Super finale Svjetske lige. Selektor Vladimir Gojković i igrač utakmice Mlađan Janović bili su zadovoljni premijernim izdanjem.

"Igrali smo protiv nezgodne ekipe koja gaji specifičan stil igre. Znali smo da će biti teško. Imali smo kontrolu sem tog pada u drugoj četvrtini. Najvažnije je da se dobro odmorimo, jer znamo koliko je naporan turnir. Slijede Mađari, ali ne bih potcijenio Australiju koja je došla u najjačem sastavu, njima je ovo glavno takmičenje. Mađari su definitivno izazov, igraju na domaćem terenu. Vjerujem da ćemo poslije ovog meča dobiti još više na samopouzdanju, da ćemo dobro otvoriti meč sa njima, tražićemo pobjedu", kazao je Gojković.

"Zadovoljan sam, dobro smo otvorili turnir. Prve dvije četvrtine nijesmo odigrali onako kako smo se dogovorili, jurili smo rezultat, pokušali smo da što prije riješimo meč. U trećoj i četvrtoj je došlo sve na svoje mjesto. Najbitnije je da se sad dobro pripremimo za Mađarsku, a onda i protiv Australije da osvojimo jedno od prva dva mjesta u grupi", poručio je Mlađan.

U drugom kolu u utorak od 18.15h igraćemo sa Mađarskom.